В редакцията на агенция BulNews пристигна право на отговор по

...
В редакцията на агенция BulNews пристигна право на отговор по
Коментари Харесай

Право на отговор: От ЧЕЗ отричат да имат вина за случая с незаконното прикачване във Враца

В редакцията на организация BulNews дойде право на отговор във връзка обява "Врачани пропищяха от комшия, който безочливо краде ток, от ЧЕЗ нехаят “. От сдружението излязоха с позиция за противозаконното прикачване във Враца.
Публикуваме правото на отговор без редакторска интервенция:

Уважаеми сътрудници,
Във връзка с Ваша обява „ Врачани пропищяха от комшия, който безочливо краде ток, от ЧЕЗ нехаят “ от 28.03.2020 година, Ви осведомяваме, че позицията на ЧЕЗ не беше потърсена и отразена, а публикацията е недостоверна и необективна. Предлагаме на Вашето внимание обстоятелства, като посредством тях желаем да се възползваме от правото си на отговор във Вашата медия:
ЧЕЗ Разпределение България е правила неведнъж инспекции на посочения адрес. Последната инспекция е извършена на 04.03.2020 година Електрозахранването на клиента е прекратено и са подхванати механически ограничения за ограничение на опцията му да се причислява нелегално. По неофициални сведения на съседи, клиентът се прикачва към мрежата в късните часове на вечерта, като употребява удължители в общите елементи на постройката и заплашва нейната сигурност. До този миг ЧЕЗ Разпределение е издала 14 констативни протокола за кражба на електрическа енергия на посоченото лице. През 2019 година, след следващ констативен протокол, формиран от екип на сдружението, ЧЕЗ изпрати сигнал до Районна прокуратура Враца, по отношение на осъществено закононарушение по член 234B от Наказателния кодекс. На инспекцията е участвал представител на Министерство на вътрешните работи Враца, който е получил протокола. До момента сдружението е направило всички нужни дейности, в границите на своите пълномощия.
Уважаеми сътрудници, ЧЕЗ е виновна и транспарантна компания и ние постоянно имаме подготвеност да предоставим достоверна информация, обвързвана с съответни проблеми. Възможностите за контакт с нас са обществено оповестени, по тази причина постоянно, когато имате потребност от такава информация, можете да се свържете с нас за правилната осведоменост на обществото и отбрана на публичния интерес, каквито са функционалностите на медиите.
Очакваме правото ни на отговор да бъде зачетено.
С почитание,
Пресцентър ЧЕЗ

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР