В редакцията на агенция BulNews дойде Боян Тодоров от врачанското

...
В редакцията на агенция BulNews дойде Боян Тодоров от врачанското
Коментари Харесай

Дядо Боян търси помощ: Не му връщат земята в Згориград заради фактическа грешка, институциите нехаят /документи/

В редакцията на организация BulNews пристигна Боян Тодоров от врачанското село Лютаджик. 69-годишният мъж се обърна към медията ни за помощ и пожела да се даде публичност на казуса му, с вярата той да бъде позволен. Пред наш кореспондент пострадалият показа за битката, която той и брачната половинка му Светла Тодорова водят с Общинска работа „ Земеделие “ във Враца, с цел да си върнат земята в село Згориград.
Тодоров описа, че през 1975 година от кметството на Згориград на бащата на Светла – Тодор Кулин, е даден имот /от 5 дка/ за персонално прилагане в местността „ Гладна “. При връщането на земята поземлената комисия е издала решение, в което е посочено кои са ползвателите ѝ. През 1985 година фамилията си построява къща в притежавания тогава от тях имот, който е даден на други притежатели и до ден сегашен не могат да си върнат.
Строежът на постройката е легален, само че сегашните притежатели се пробват да я бутнат, споделя мъжът. През 2008 година е осъществена инспекция от Община Враца, която открива, че градежът, осъществен от фамилията през 1985 година, е законен и поносим по смисъла на наредбите на Закона за устройството на територията. На съображение на това, не са налице условия за формиране на административно произвеждане от Община Враца за премахването му.
По негови думи, казусът се появява когато Общинска работа „ Земеделие “ във Враца позволява фактическа неточност. След многократни тъжби от страна на Боян Тодоров, който е акредитиран от брачната половинка си Светла Тодорова да я съставлява пред всички институции, през 2009г. от Министерството на земеделието и храните правят инспекция. В хода ѝ излиза наяве, че има позволени несъответствия към строителните граници на обитаемоте места. Такива са открити и в кадастралните проекти и в проектите за земеразделяне. От Министерството на земеделието и храните са формирани инструкции за премахване на грешките.
11 години след издаването на наредбите, обаче, работа „ Земеделие “ не взема отношение и грешката към момента не е поправена, добавя още пострадалият.
Според възрастния мъж, институциите нехаят, а документите им се „ замитат “ под бюрата, защото връщането на собствеността им визира непознати ползи.
"Вярвам на организация BulNews. Сигурен съм, че медиите ще ми оказват помощ, откакто години наред институциите нехаят и си трансферират отговорността! Когато се прекрачват граници, това не остава прикрито. Моята история, потънала в давност, е следващ образец за тъжната орис на всеки елементарен човек като мен, живеещ в България. Особено през днешния ден, когато новините текат със скоростта на електронни импулси, имам вяра и мощно се надявам, че медиите ще ми оказват помощ, единствено на тях имам вяра към този момент. Чул съм, че в страните, където има господство на правото, полицията благодари на проверяващите публицисти за сигнали за корупция, а не ги употребява, с цел да ги арестува. В България законите не важат за всички, това е истината”, сподели oще дядо Боян.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР