В речта си в Палатата на депутатите на Чехия преди

...
В речта си в Палатата на депутатите на Чехия преди
Коментари Харесай

Бабиш: Чехия трябва да има атомна индустрия. Представата на ЕС, че трябва да увеличаваме ВЕИ е безсмислена


В речта си в Палатата на депутатите на Чехия преди гласуването на доверие на новото държавно управление, министър председателят Андрей Бабиш очерта вижданията си и за развиването на атомната енергетика на страната, заяви parlamentnilisty.cz

„ Аз имам ясна визия за това какво би трябвало да стане в атомната промишленост. АЕЦ „ Дуковани “ е подготвена и всеки вложител от частния бранш ще Ви каже – дайте да създадем оценка на АЕЦ „ Дуковани “ – какъв брой ще коства. 200, 300 милиарда. Ще я сложим в 100% дъщерна компания на CEZ и ще създадем търг. За избор на снабдител, финансиране, технологии. Това за бизнеса е банален въпрос. За страдание, в предишното държавно управление не съумях да убедя сътрудниците си в това “, акцентира министър председателят.

„ Трябва да имаме атом като във Франция. И естествено, визията на Европейски Съюз, че би трябвало да усилваме каузи на възобновимите енергийни източници, е безсмислена, тъй като ние не сме Норвегия или Северна Германия, ние сме Чехия. Имаме някакви обичаи, естествено, само че АЕЦ за нас е стопански по-изгодна “, съобщи Бабиш.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР