В речта си пред Общото събрание на ООН днес президентът

...
В речта си пред Общото събрание на ООН днес президентът
Коментари Харесай

В ООН се присмяха на хвалбите на Тръмп за успехите му

В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации през днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посочи триумфите на страната, реализирани по време на досегашния му мандат.
Той се похвали пред международните водачи, събрали се на високия конгрес в Ню Йорк, че американската стопанска система " претърпява взрив както в никакъв случай до момента " и че за по-малко от 2 години в Белия дом неговото държавно управление е свършило повече от съвсем всяко друго до момента, съобщи Асошиейтед прес.
Думите му провокираха смях и шумно раздвижване измежду присъстващите десетки държавни глави и делегати в залата. " Не чаках такава реакция, само че няма проблем ", отвърна Тръмп.
Според него Съединени американски щати в този момент са " по-силна, по-сигурна и по-богата страна ", в сравнение с преди той да встъпи в служба през януари 2017 година. " Ние пазиме Америка и американския народ, пазиме също и света ", означи президентът. Тази администрация отстоява американския суверенитет и не желае " да ръководи, да управлява и да бъде хегемон в световен мащаб ", продължи той.

Съединени американски щати зачитат правото на всяка страна да съблюдава своите традиции, религия и обичаи и в никакъв случай няма да поучават другите страни по какъв начин да живеят, работят и каква вяра за изповядват, само че чакат и другите страни " да зачитат американския суверенитет в подмяна ", акцентира Тръмп.
Президентът на Съединени американски щати предизвести европейските страни да не бъдат подвластни от съветските енергоносители, предадоха международните организации.
" Германия ще стане тотално подвластна от съветската сила, в случай че не промени курса си неотложно ", сподели Тръмп, похвалвайки Полша за създаването на различни тръбопроводи, осведоми ДПА.
Да се разчита на единствено един задграничен снабдител на енергоносители, значи страната да стане уязвима (...) по тази причина приветстваме страни като Полша, поради излизането им от редиците на участниците в строителството на Балтийския газопровод (Северен поток 2), с цел да не зависят повече от Русия, съобщи Тръмп, представен от ТАСС.
Той също по този начин порица ОПЕК, заявявайки, че цените на петрола би трябвало да се намалят.
Съединени американски щати са станали най-големият експортьор на енергоносители в света, съобщи американският президент, допълвайки че Америка е подготвена да доставя нефт, природен газ и въглища. По думите му " страните от ОПЕК, както нормално, обират целия останал свят ".
" Защитаваме доста от тези страни гратис, а в подмяна от тях получаваме високи цени на петрола, това не е хубаво ", акцентира Тръмп. " Искаме те да спрат да покачват цените и да стартират да ги намаляват ", сподели той.
Президентът на Съединени американски щати назова Иран " корумпирана тирания ", ограбваща иранския народ, с цел да заплаща за експанзия в чужбина. " Иранското управление сее безпорядък, гибел и опустошение ", сподели Тръмп на годишното заседание. " Те не зачитат съседите си, нито границите, нито суверенните права на страните ", добави той.
Тръмп направи съпоставяне сред връзките на Съединени американски щати с Иран и подобрилите се, по думите му, връзки със севернокорейския водач Ким Чен-ун . Той похвали държавния началник на КНДР за това, че е спрял нуклеарните опити и ракетните тествания и е върнал част от тленните остатъци на починали американски военнослужещи през Корейската война.
Тръмп изиска от страните по света да се причислят към Съединени американски щати в изолирането на Иран, съобщи Асошиейтед прес. Той добави, че е подхванал акция на " стопански напън ", с цел да лиши Иран от парите, които са му нужни, с цел да реализира " кървавия си дневен ред " на безпорядък и клане в Сирия и Йемен.
Той означи отдръпването на Съединени американски щати тази година от съглашението за иранската нуклеарна стратегия сред Техеран и международните сили и връщането на американските стопански наказания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР