В реч пред Общото събрание на ООН американският президент Джо

...
В реч пред Общото събрание на ООН американският президент Джо
Коментари Харесай

Байдън: Имперските амбиции на Русия не бива да остават без последствия

В тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации американският президент Джо Байдън упрекна Русия, че безочливо нарушава главните правила на хартата на Организация на обединените нации. А украинският президент Володимир Зеленски изиска заслужено наказване за съветската инвазия в Украйна, финансови обезщетения за войната и лишаване правото на несъгласие на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Речите на президентите на Украйна и Съединените щати бяха часове, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи частична готовност и насочи нуклеарна опасност.

" Нека го кажем простичко - страна непрекъсната членка на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации атакува съседа си, пробва се да заличи от картата една суверенна страна. Русия безочливо нарушава главните правила на хартата на Организация на обединените нации ". 40 държави-членки на Организация на обединените нации оказват помощ на Украйна против съветската инвазия, съобщи Байдън и акцентира, че никой не е заплашвал Русия, макар че Путин твърди противоположното.

" Тази война цели да заличи правото на Украйна да съществува като страна, ясно и просто, и правото на Украйна да съществува като нация. Който и да сте, където и да живеете, в каквото и да вярвате, това би трябвало да кара кръвта ви да закипи ".

Джо Байдън дефинира като " подправени " плануваните тази седмица бързи референдуми за присъединение към Русия на окупираните територии в Украйна. Пред Общото заседание американският президент отбрани хартата на Организация на обединените нации и се разгласи за промяна на Съвета за сигурност с разширение на непрекъснатите и не непрекъснатите страни-членки в него.

" Защото в случай че нациите преследват имперските си упоритости без последици, то тогава слагаме под риск всичко, поради което тази институция съществува. Всичко! "

Съединените щати постоянно ще работят за ограничение на въоръжаването, съобщи Байдън, а на заканите на Путин за приложимост на всевъзможни средства за отбрана на съветските територии отговори: " Ядрена война не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да бъде водена ".

Престъпление и наказване беше акцентът в речта на украинския президент Володимир Зеленски: " Срещу Украйна беше осъществено закононарушение и ние желаеме заслужено наказване. Беше осъществено закононарушение против държавните ни граници, против живота на нашия народ, против достолепието на нашите дами и деца. Беше осъществено закононарушение против полезностите, които вършат мен и вас една общественост на Обединените народи ".

В записаното видеообръщение пред Общото заседание на Организация на обединените нации Зеленски изложи 5 условия за мир и повтори над 10 пъти думата наказване.

" И това е първото изискване за мир - наказването. Наказание за експанзията, наказване за нарушение на границите и териториалната целокупност, наказване би трябвало да се постанова, до момента в който интернационално приетите граници не се възстановят, до момента в който не спре експанзията и до момента в който вредите и загубите от войната не бъдат изцяло обезщетени ".

Много от делегатите станаха на крайници и приветстваха речта на Володимир Зеленски. Руските делегати не помръднаха от местата си.

НОВИ САНКЦИИ

Страните от Европейски Съюз ще наложат нови наказания против Русия допустимо най-скоро поради плануваните референдуми в Донбас, Запорожие и Херсонска област, каза в сряда на конференция висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел след неофициална среща на външните министри на общността в Ню Йорк.

„ Допълнителни ограничаващи ограничения против Русия ще бъдат въведени неотложно, допустимо най-скоро в съгласуваност с нашите сътрудници ", сподели Борел. „ <...> Ще продължим да поддържаме напъните на Украйна, като доставяме военно съоръжение, в случай че е належащо. "  Новите наказания на Европейски Съюз против Русия ще бъдат както лични, по този начин и секторни, сподели Борел, който е в Ню Йорк за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации. Той означи, че е взето единствено политическо решение и следва уточняване на глобите - " както персонални, по този начин и секторни ", съобщи БГНЕС. Това ще бъде осмият пакет наказания на Европейски Съюз против Русия. Всички други не престават да работят и новият ще е добавка към тях.

След срещата в Ню Йорк външните министри на Европейски Съюз одобриха декларация за обстановката в Украйна. " Европейският съюз преглежда референдумите в освободените територии като нарушение на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “, сподели ръководителят на европейската дипломация. „ Украинският външен министър Дмитро Кулеба се причисли в първата част на срещата, с цел да показа и осведоми за последните развития “, заяви Борел. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР