В разследване Нова телевизия разказва една история, която ще опровергае

...
В разследване Нова телевизия разказва една история, която ще опровергае
Коментари Харесай

Нешка Робева стана жертва на имотна измама

В следствие Нова телевизия споделя една история, която ще опровергае всички, които считат, че откакто един път са построили къща, то вечно ще остане тяхна. Ще опровергае и тези, които считат, че могат да се разделят с парцела си единствено, в случай че го продадат. И ще ви покаже по какъв начин от време на време, в случай че познаваш добре закона, то не макар, а с помощта на него, можеш да вземеш непознатото.

Тази история стартира още през 80-те години на предишния век. Тогава фамилията на Лилия Воденичарска получава право на градеж върху държавна земя, намираща се в местността Драгакин камък в село Оселна, община Мездра.

По същото време стартира и градежът на прилежащата къща, чиито притежатели са Нешка Робева и брачният партньор ѝ. Всичките ми награди бяха вложени в къщата. Живели сме там по седмица-две, не сме били за непрекъснато, описа тя.

Преди три години в селото плъзва слух, че двете къщи са продадени. Никой в Оселна не слага това под подозрение, тъй като през последните години нито Нешка Робева, нито съседката ѝ Лили са идвали в селото. Истината обаче е друга.

Според пострадалите става въпрос за добре квалифициран сюжет, част от скица за придобиване на парцели. За случилото се схващат инцидентно.

Мой сътрудник отива в Мездра, помолих го да мине и да види къщата. Като се върна ми сподели "Госпожо, доста ще ви изненадам, само че някой живее във вилата ". Показа ми и фотоси, сподели Робева.

На 17 юни 2017 година Нешка Робева ми звънна по телефона и ми сподели, че парцелите са ни били трансферирани на разнообразни лица. Самият кмет на селото беше доста сюрпризиран, съобщи Лилия.

Г-жа Робева ми звъня лятото преди 3-4 години и ме попита кой стопанисва парцела и й споделих, че се носи мълва, че са го продали, сподели кметът на Оселна Росен Николов.

В този миг и кметът, и хората в селото знаят, че новият притежател е Цветан Кръстев - индивидът, пуснал слуха за продажбата. Лили твърди, че в никакъв случай не го е виждала. А Робева, че са се срещали един път преди доста години.

След като двете дами схващат дефинитивно, че са изгубили парцелите си, стартират правосъден развой. Тогава научават какво тъкмо се е случило, с цел да попаднат къщите им в непознати ръце.

През 2009 година бащата и лелята на Цветан пробват да си възстановят земя в село Оселна. По документи тя се намира в местността Ковачева котловина. Въпреки това съгласно Общинската работа по земеделие в Мездра фамилията на Цветан съумява да потвърди, че земята им е точно тази, върху която са издигнати двете къщи. Въпреки че още веднъж по документи, те се намират в местността Драгакин камък.

Във всички карти съществува местността Ковачева котловина, а Драгакин камък няма на никое място. Последните карти, които съществуват в архива, са от 1999-2000 година Ако имате къща на място, което след години би трябвало да се върне на различен човек, той по документи има единствено земя. А в случай че се потвърди, че това е законната къща, би трябвало да се обезпечи достъп, разясни Петьо Мазнев, шеф на Общинска работа по земеделие в Мездра.

Освен че не обезпечават достъп на Нешка Робева и Лили, не уведомяват и никого, че земята към този момент е тяхна. А единствено няколко месеца по-късно вземат решение да придобият и постройките. През 2010 година бащата и лелята на Цветан - Димитър и Мица Кръстеви се снабдяват с документ, с който установяват правото на благосъстоятелност на неподвижен парцел. Правят го с малка врата в закона.

През 2010 година Димитър и Мица продават парцелите и земята на Цветан против малко повече от 7 000 лв..

Идваха и желаеха да платят налозите на вилите. Тогава се усъмних, че има машинация, тъй като те са на Нешка, Аглика и Лили. И аз тогава ги питах къде е акта. Мъжът стана и си потегли, не даде пояснение.

През 2014 година притежателят още веднъж се сменя. Цветан и брачната половинка му продават парцелите на Мая Стойкова против близо 8 000 лв..

Опитаха да ме сплашат, че тази жена е милионерка,че имала съществени връзки в София, описа Нешка Робева.

От Търговския указател излиза наяве, че Цветан и Мая имат обща компания. Основната ѝ активност е обвързвана с произвеждане и търговия със селскостопанска продукция.

През цялото това време нито Нешка Робева, нито Лилия схващат за измененията в собствеността. Междувременно не престават и да заплащат налози за към този момент непознатите парцели.

Двете страни демонстрират всички документи в съда, който би трябвало да реши чии са къщите. Книжата обаче са незадоволителни. И в случай че през 2010 година фамилията на Цветан е употребило очевидци, с цел да потвърди, че парцелите са техни, то в съда от такива имат потребност и Робева, и Лили.

След 3-годишна правосъдна сага, преди няколко седмици, съдът излезе с решение, само че единствено за парцела на Робева, а Лилия още чака. Според решението парцелът е на Нешка Робева и тя е излъгана.

Много ми е забавно този човек ще бъде ли съден? Той би трябвало да бъде вкаран в пандиза. Ако човек открадне самун ще го вкарат, само че в случай че вземеш парцел ще те създадат воин, по този начин ли, пита тя.

Така завършва тази история, с която доказахме, че от време на време и известните попадат в клопката, че на пръв взор примерните хора не всеки път са за образец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР