В разразилата се коронакриза и ударът, който нанесе върху пътуванията

...
В разразилата се коронакриза и ударът, който нанесе върху пътуванията
Коментари Харесай

Държавата удължи срока за концесията на летище Пловдив за трети път

В разразилата се коронакриза и ударът, който нанесе върху пътуванията няма искащи за концесията на летище „ Пловдив “. Това е повода Министерството на превоза да удължи за следващ път срокът за подаване на предложения. Новият краен период е 25 февруари 2021 година

Това е третото удължение на втората процедура, която стартира в края на февруари 2020 година, малко преди страната да бъде сложена в изключително състояние. Първият период изтече през април, вторият през юли, а третият в края на ноември.

Кабинетът изпусна опцията да даде летището на концесия още през 2018 година, когато имаше двама претенденти. За победител в конкуренцията беше разгласен, който в следствие се отхвърли.

Вторият класиран – българското обединяване сред " Тракия икономическа зона " и автотранспортната компания ПИМК обещаваше да вложи в развиването на летището 130 млн. лева през идващите 35 години. Тяхната оферта получи даже н.

Официалният претекст беше, че е по-добре процедурата да се организира по новия Закон за концесиите, само че импровизирано спекулациите бяха други. Връхлитането на пандемията от Covid-19, която никой не бе планувал, в този момент намирането на концесионер към този момент е сложна задача.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР