В разпратено до медиите изявление бившият кмет на Младост Десислава

...
В разпратено до медиите изявление бившият кмет на Младост Десислава
Коментари Харесай

Иванчева: Грубо погазват Изборния кодекс, за да ме спрат

В разпратено до медиите изказване някогашният кмет на " Младост " Десислава Иванчева твърди, че институциите не съблюдават закони и нарушават Изборния кодекс, с цел да я спрат от присъединяване й като самостоятелен претендент за Европейските избори.

В текста Иванчева, която бе издигната за самостоятелен претендент за евродепутат от предприемчив комитет " Непослушните ", споделя по какъв начин през вчерашния ден от районната изборна комисия са й били отказали регистрация на покровители, които да наблюдават за провеждането на почтени избори. Иванчева твърди още и, че е ограничавано присъединяване й в предизборните диспути по Българска национална телевизия, а на хора от акцията ѝ е било неразрешено да заемат нейното място в студиата.

" Довечера по Българска национална телевизия ще бъде излъчен безплатния ни избирателен клип. В него бяхме подготвили неочакван край: " Купуването и продаването на гласове е закононарушение. Гласуването за статуквото също ". От медията ни подредиха да махнем изречението за статуквото. А в член 183 алинея 2 от Изборния кодекс се споделя, че в " аудио- и аудио-визуалните материали тази информация се съдържа като недвусмислено и разбираемо обръщение ". Никъде не е маркирано, че би трябвало да е последно изречение ", написа Иванчева.

" Разбирате ли в този момент, по какъв начин цялата машина е задействана, с цел да бъда спряна. Законите не се съблюдават. Репресията е на всички места. На всичко това би трябвало да сложим край и зависи от нас. Няма да ви пропагандирам да гласувате за мен, с №11 в бюлетината. Само ще ви помоля - гласувайте! Гласувайте за този, който е спечелил доверието ви ", написа Иванчева, която през днешния ден се срещна със симпатизанти пред Националния замък на културата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР