В разполагането на руска военновъздушна база на територията на Беларус

...
В разполагането на руска военновъздушна база на територията на Беларус
Коментари Харесай

В Беларус не виждат смисъл от разполагането на руска военна база

В разполагането на съветска военновъздушна база на територията на Беларус " няма на практика, политически или боен смисъл ". Това съобщи в изявление за РБК министърът на външните работи на Беларус Владимир Макей.

Тази тематика неведнъж е била повдигана от разнообразни медии, като в Москва и Минск потвърдиха, че разискват такава опция.

Този път Макей прецизирал, че въпросът губи своята новост поради развиването на актуалните технологии, а също по този начин се съмнява, че разполагането на военни обекти ще помогне за подсилване на стабилността и сигурността в района.

В същото време министърът подчертал, че решението на Минск не е обвързвано с " въздействието на някакви външни сили ", а ставало дума единствено за националните ползи.

По-рано съветският му сътрудник Сергей Лавров дефинира отхвърли на Беларус да се срещнат " противен епизод ". В същото време той означи съюзническия темперамент на двустранните връзки.

Повечето военни бази на Русия в чужбина са ситуирани в някогашните руски републики. По-специално в Беларус е ситуирана неповторимата радиолокационна станция " Волга ", чието предопределение е за разкриване на далечни дистанции на изстрелвания на балистични ракети. Големи уреди са ситуирани и в Армения, Казахстан, Киргизстан и други страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР