В разменното обучение, което ще продължи до 18 октомври, на

...
В разменното обучение, което ще продължи до 18 октомври, на
Коментари Харесай

Магистрати от ЕС са във Варна по линия на програма за обмен


В разменното образование, което ще продължи до 18 октомври, на варненската правосъдна система гостуват прокурори от окръжните прокуратури в немските градове Майнц и Кемниц, окръжният прокурор на Каунас, Литва, прокурор от дирекцията по наказателни каузи и помилвания на Министерството на правораздаването на Франция, прокурори от Районната прокуратура в Мадрид и Брюксел. В програмата взе участие и арбитър от районния съд във Франкфурт, Германия. Целта на обмена е запознаване със правосъдната система на съответната страна – членка на Европейския съюз.

До момента гостуващите във Варна европейски прокурори са посетили Окръжната прокуратура. Там изпълняващият функционалностите административен началник – областен прокурор на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров е срещнал европейските магистрати с особеностите на българската правосъдна система.

Гостите са посетили и Окръжния следствен отдел, регионалната работа " Изпълнение на наказванията “ и ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна. Предстои магистратите от Европейския съюз да посетят варненския затвор като място за изтърпяване на наказванията " Лишаване от независимост “.

Гостуващите магистрати по програмата ще посетят на следващия ден Археологическия музей във Варна и ще се срещнат с историята на морския град.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР