В Разлог беше погребана 22-годишната болна от анорексия студентка Жанет

В Разлог беше погребана 22-годишната болна от анорексия студентка Жанет ...

Близки и приятели изпратиха красивата Жани в последния й път.

В Разлог беше погребана 22-годишната болна от анорексия студентка Жанет Маджарска. Майка й - санитарка в местната болница, баща й - международен шофьор на ТИР и братчето й - ученик в 8 клас, все още не могат да повярват, че красивата и умна Жани вече я няма.

След ковчега вървяха стотици близки, роднини, съученици и колеги от университета на младата жена, както и много разложани: „Винаги усмихната, услужлива и много работлива беше“, прошепнаха през сълзи нейни колеги, цитирани от "Монитор". 

Във вторник преди обед Жанет Маджарска беше намерена от своя колежка мъртва в тоалетната на 5-звездния хотел „Премиер“ в Банско, където тя работеше в отдел „Личен състав“ като експерт „Човешки ресурси“. Дошлият бързо медицински екип от Спешно отделение в Банско само е констатирал смъртта на младата жена. Лекарите са настоявали починалата да бъде транспортирана за аутопсия в Благоевград, но родителите са отказали, защото те са били наясно с нейното заболяване От близо година Жанет се е лекувала от полиорганна недостатъчност, т.е. диагнозата й е била анорексия.

Жанет Маджарска беше студентка в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград, изучавала е специалноста лингвистика с английски с немски езици. Районната прокуратура в Разлог извърши предварителна проверка по случая и не установи наличие на престъпление.

Само няколко дни преди фаталния инцидент – на 7 юли, Жанет е била на сватба в Разлог, нейни приятелки разказват, че се е чувствала радостна и се е веселила наравно с всички.

От снимките й в във фейсбук личи, че младото момиче е красиво и въпреки прекалено тънката й снага не е издавала своето страдание.

Източник: blitz.bg