В различни краища на света съществуват различни обичаи по време,

...
В различни краища на света съществуват различни обичаи по време,
Коментари Харесай

Странни сватбени традиции по света

В разнообразни краища на света съществуват разнообразни традиции по време, преди и след, някои от които прекомерно странни, споделя електронното издание, написа БГНЕС, базирайки се на 7Sisters.ru.
Китай
Смятате ли, че сватбата би трябвало да е наслада? Китайските девойки няма да се съгласят с вас: свързват женитба извънредно със сълзи. Точно две седмици преди церемонията булката се затваря в специфична стая и стартира да плаче ! Колкото повече сълзи, толкоз по-щастлив е фамилният живот. За да е несъмнено, че резултатът е обезпечен, по-късно майка й, приятелки и близки родственици се причисляват към нея. Всички те пеят специфични песни, които би трябвало да допрян сърцето на булката и да я разплачат още повече.
Япония
Днес няма да изненадате никого с смяна в сватбените рокли. Но в Япония всичко зависи от благосъстоянието на фамилията на булката: в случай че приходите на родителите са впечатляващи, тогава тя би трябвало да вземе най-малко три сватбени тоалета . Три кимона - и всяко от тях изисква нова прическа и грим. Традицията се съблюдава от тези, които имат вяра, че това ще помогне да се направи разнороден фамилният живот. Първо булката облича дълго бяло кимоно и го добавя с аксесоари от същия цвят. Белият цвят, както в доста страни, символизира духовната непорочност и непорочност на момичето. Косата й е скрита под прическа на цонокакуси: в превод това значи „ скрий рогата “ (тоест, с цел да скриеш ревността, присъща за дамите, съгласно японците). На банкета булката се преоблича с флорално кимоно, а по-късно в европейска рокля за финалната фотосесия и танц с младоженеца.
Шотландия
Шотландия има странна визия за спа процедури преди сватбата. В някои райони и до през днешния ден има бит „ Почерняване на булката “ - момичето се облива от главата до петите със зловонна миризма на гранясала храна, бира, кефир, майонеза и яйца . Тогава тя, в компанията на другари, е изпратена да се разхожда из всички кръчми на града. Смята се, че след сходно оскърбление бъдещата брачна половинка към този момент не се опасява от никакви грозни дейности на брачна половинка си. Колкото по-малко внушителен е външният тип на булката и миризмата, предавана от нея, толкоз по-щастливи са роднините на годеника.
Ирландия
 Ема Стоун с загадка женитба Ема Стоун с загадка женитба
Американската актриса Ема Стоун скрито се омъжи за режисьора Дейв Маккери, съобщи БГНЕС. Папараци видяха Ема и Дейв с едни и същи...
Ако в Кавказ приятелите на младоженеца могат да отвлекат булката, в Ирландия горските феи са обвинени в това. В сватбения ден на булката е строго неразрешено да смъква краката си на пода , до момента в който танцува - в противоположен случай феите могат да я откраднат и да я скрият вечно от младоженеца.
Индия
И още веднъж кражба - само че този път е напълно действителна, а не приказна. В индийския щат Бихар момиче, което желае да се омъжи, може да се оправи без Tinder и запознанства. Достатъчно й е да откри подобаващ претендент за сватбата и да провежда отвличането на младоженеца, който харесва. За последния няма опция да „ откаже да се ожени “: той би трябвало да се съгласи на сватбената гала.
Индонезия
Ако в множеството страни навлизането в зрелост символизира загубата на непорочност, то на остров Бали визитата при ортодонт има тази функционалност. Там на младоженците се пилят зъбите - по шест на булката и на младоженеца. Този обред символизира основаването на нова социална единица и финансовото обособяване на младо семейство от родителите им. Смята се също по този начин, че като изпилват зъбите им, брачният партньор и брачната половинка се отървават от изкушението да извършат прелюбодейство.
 Киану Рийвс подвига скромна женитба Киану Рийвс подвига скромна женитба
Един от най-заклетите холивудски ергени, 55-годишният артист Киану Рийвс най-сетне ще каже своето „ да “ на приятелката си А...
Кения
Кения не може да се назова страна с надвит феминизъм, само че локалните поданици имат много самобитно схващане какъв брой е мъчно за омъжените дами. Непосредствено след сватбата мъжът е заставен да облече дамско облекло и да прави домакинска работа - по този начин прекарва първия месец от фамилния живот, тъй че по-късно през целия си живот да не се поддаде на изкушението да обезцени домашната работа.
Руанда
След брака руандийските мъже също изпитват компликации: на брачната половинка на всеки от тях е разрешено да нанася физическо принуждение на брачна половинка си - да бие, хапе и драска, колкото си изиска. Вярно е, че единствено през първите две седмици на брака: това се прави по този начин, че младата брачна половинка да остане без всевъзможен яд и животът на двойката да е благополучен.
Мавритания
 Полиция спря женитба с 350 посетители в Монтанско Полиция спря женитба с 350 посетители в Монтанско
Сватба с 350 души посетители е била спряна от полицията в град Вълчедръм, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана. Сватбарите щели...
Ислямска страна, в която любовта към дамите с огромни размери е триумфирала от епохи: тук девойките с размер XS се назовават грозни, тъй като се счита, че колкото по-пълна е булката, толкоз по-здрави са бъдещите деца . В някои райони от 10-годишна възраст родителите изпращат девойки в специфични учебни заведения, където се твърдят, че ядат мазни храни: месо и каши от зърнени храни с камилско мляко. Тези, които избират постоянно образование пред такова учебно заведение, са затворени за две седмици преди сватбата - те са принудени да ядат висококалорична храна в продължение на дни и са лимитирани в придвижване.
Непал
Айшат Кадирова призна, че се е срещнала с годеника си две седмици преди сватбата, само че непалските родители са срещу толкоз късно другарство. Годежът в Непал се подписва още по време на бременността : церемонията се организира с присъединяване на бъдещи майки, които вземат това отговорно решение за деца, които към момента не са родени. Интересното е, че в Непал не е всекидневно да се открива пола на бебето преди раждането и в случай че се родят деца от същия пол, годежът незабавно се разтрогва.
Либия
За да отпразнува сватбата на другар или родственик, жителят на Либия ще би трябвало да вземе къса отпуска, защото церемонията лишава цели седем дни . На шестия ден новоизлюпеният брачен партньор подарява на жена си кошница с дарове, измежду които би трябвало да има маслени парфюми. С помощта на приятелите си и майка си тя ги втрива в петата - тази необикновена традиция е основана по този начин, че след спазването й, брачният партньор да бъде „ под чехъл “ и да не върви на никое място, надалеч от жена си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР