В разградското село Китанчево баща и син са задържани за

...
В разградското село Китанчево баща и син са задържани за
Коментари Харесай

Закопчаха баща и син тлъсти лихвари в разградско

В разградското село Китанчево татко и наследник са арестувани за 24 часа за осъществявана от тях лихварска активност, оповестяват от Варненската апелативна прокуратура. Предстои на следващия ден Окръжната прокуратура в Разград да повдигне две обвинявания на бащата – 46-годишния Станимир – за лихварство и за пране на пари. Синът му – 30-годишният Танер, ще бъде упрекнат като помощник в активността на бащата.

Разследването против двамата е почнало през януари и в хода му са употребявани специфични разследващи средства. Криминалистите са открили, че бащата разполагал със солидни средства, а негови съселяни постоянно вземали пари на заем от него против рента и залог. За да им " отпусне “ заем, бащата претендирал от пострадалите като " поръчителство “ коли. Той задържал огромния и дребния ваучър на длъжника на предпазване при него.

Днес пред дома му в село Китанчево проверяващите служители на реда от МВР-Разград са намерили и иззели 22 автомобила, паркирани пред къщата. От тях 11 са леки, а три – товарни. Отделно от това двамата мъже са употребявали други осем коли. Сред спрените пред къщата на лихварите коли са открити и коли с кюстендилска и пловдивска регистрации, както и импортирани от чужбина транспортни средства, прецизират още от прокуратурата.

След претърсването в дома им проверяващите и чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград са разкрили и иззели още 500 грама златни бижута, преносим компютър, левове и евро в брой на стойност към 20 хиляди лв., както и газов револвер и няколко нотариални акта. Установено е, че на името на бащата се водят по три къщи и към 8 декара аграрни земи. Съпругата му имала апартамент. Той получавал дотация за развъждане на животни и по този начин обяснявал първокласния си метод на живот.

До момента разнообразни съселяни на арестуваните татко и наследник са удостоверили, че двамата развиват нерегламентирана лихварска активност. Ако бъдат приети за отговорни по този текст от Наказателния кодекс, могат да получат от 5 до 10 години затвор и да им бъде иззето половината имущество.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР