В Разград започна 17-то издание на Панаира на киселото мляко

...
В Разград започна 17-то издание на Панаира на киселото мляко
Коментари Харесай

17-то издание на Панаира на киселото мляко започна в Разград

В Разград стартира 17-то издание на Панаира на киселото мляко и Фестивала на националните обичаи и занаяти. Официалното разкриване на събитието бе нощес на площад "Момина чешма ". Приветствие към участниците и гостите на панаира насочи кметът на Разград доктор Валентин Василев.

Това събитие е особено със своя нюанс, тъй като демонстрира по какъв начин на една сцена се "преплитат " разнообразни народи и дружно трансформират Разград в важен културен център, сподели той. Кметът уточни, че задачата на управлението на общината е да сътвори резистентен модел на самодейност, която да притегля интереса освен на локални хора и туристи от страната, само че да прескочи границите и отзвукът да доближи до най-далечните точки на света.

Въпреки дъжда, доста разградчани и посетители на града се любуваха на концерта, включващ осъществяванията на фолклорни сформира от Черна гора, Мексико, Филипините, Беларус, Коста Рика и разградските участници от Детския танцов отбор "Лудогорче " при Капанския отбор, Детската танцова студия "Капанче " и средношколската танцова групировка при читалище "Напредък 1901 ". Концертът бе съпроводен с дефиле на танцьорите.

Преди формалното разкриване на панаира в Художествената изложба бе срещата с гостуващите делегации от румънските градове-побратими на Разград - Кълъраш и Слобозия. Там бе открита и фотоизложба със фотоси от миналогодишното издание на панаира, а проф. доктор Лина Анастасова направи презентация за брандирането на туристически дестинации. Панаирът на киселото мляко в Разград продължава три дни, наситени с богата културна стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР