В Разград ще бъдат изградени социални жилища за хора в

...
В Разград ще бъдат изградени социални жилища за хора в
Коментари Харесай

В Разград ще строят жилища за социално слаби

В Разград ще бъдат построени обществени жилища за хора в неравностойно състояние. Вече е оповестена публичната поръчка за избор на реализатори за планиране и създаване на постройките. Това оповестиха от общинската администрация.

Четирите триетажни жилищни блокчета ще бъдат издигнати в източната част на жилищния комплекс "Орел ". Около жилищата ще има паркоместа, площадки и алеи, ще бъде построено парково обзавеждане и озеленяване.

В оборудваните и обзаведени 48 жилището ще бъдат настанени 170 индивида от уязвими малцинствени и обществено слаби групи. Обитателите на новите жилища ще са главно бездомни или такива, живеещи в доста неприятни битови условия, родители с деца с влошено здраве и увреждания, хора в риск от беднотия и обществено изключване.

Кандидат за тези квартири ще бъдат избрани по критерии, разказани в Наредбата за реда и изискванията за настаняване чартърен в обществените жилища.

Строително-монтажните работи ще се осъществят по план на общината, финансиран по оперативната стратегия "Региони в напредък ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР