В Разград осиновени деца и техните родители осиновители отпразнуваха заедно

...
В Разград осиновени деца и техните родители осиновители отпразнуваха заедно
Коментари Харесай

В Разград осиновители и децата им отпразнуваха заедно Щъркелов ден

В Разград осиновени деца и техните родители осиновители отпразнуваха дружно "Щъркелов ден ", оповестиха от общинската администрация.

Тържеството се провежда за втора поредна година от Центъра за социална поддръжка към съдружие "Жанета ".

В народен проект основател на честването на деня, в който детето е пристигнало в фамилията на своите осиновители, е Българската асоциация "Осиновени и осиновители ". Целта на празника е поощряване на родителите да не основават загадка на осиновяването и да приказват намерено с децата си за техния генезис и история, а също и да се приобщят към идеята хора, които не са свързани директно с тематиката осиновяване, само че с позитивното си отношение ще спомогнат за нейното по-толерантно разбиране.

Тържеството във фоайето на Разградската филхармония е минало с доста игри, песни и дарове.

Заместник-областният шеф Евгени Драганов поздравил осиновителите за това, че разрушават стандарти от отминало време и застават с лицата си пред обществото.

Децата и родителите им били приветствани също от ръководителя на Общинския съвет Надежда Радославова и заместник-кмета Ердинч Хасанов. Децата били зарадвани с торта, обезпечена от кмета на общината доктор Валентин Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР