В Разград организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на 30-годишния

...
В Разград организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на 30-годишния
Коментари Харесай

В Разград организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на Севдалин Иванов

В Разград провеждат благотворителен футболен шампионат в поддръжка на 30-годишния някогашен щангист Севдалин Иванов от Нови пазар. Инициативата " Ludogorie Cup 2018 " е на ФК " Торнадо 2013 " - София, " Футбол с идея ", ПФК " Лудогорец 1945 " и разградчанина Иван Маринов. Турнирът ще се организира на 8 септември от 9 часа в Тренировъчната база " Гнездо на орли ", оповестяват уредниците.

Целта е да се наберат средства за рехабилитация за обещаващия тежкоатлет, който при безразсъден случай получава окончателно спиране на гръбначния мозък и остава неподвижен от шията надолу. Прогнозата на експертите е, че няма да се движи още веднъж, само че той съумява да възвърне двигателната интензивност на ръцете си посредством ежедневни извършения вкъщи. Пет години след случая, може самичък да се реалокира от леглото в инвалидната количка, с помощта на мощния си дух, воля за живот и поддръжката на фамилията и приятелите си.

Вместо такса за присъединяване тимовете, искащи да вземат участие в благотворителния шампионат би трябвало създадат подаяние от най-малко 100 лв. по сметката на Севдалин. След като показват копие от платежното, уредниците ще потвърдят присъединяване на отбора. Записванията не престават до 3 септември, след което ще бъдат оповестени и схемата и жребия на шампионата по отношение на броя на тимовете. Форматът на шампионата ще е 5+1, с безграничен брой смени (на хокеен принцип), като важат общоприетите правила за минифутбол. За спечелилите ще има купа, а за класираните на второ и трето място - медали.

Това е втората благотворителна акция за Севдалин, която се провежда в Разград. Преди два месеца в поддръжка на младия мъж се отзова републиканският първенец по типичен културизъм и предприемач Андрей Андреев, който провежда акцията " Да бъдем хора за Севдалин ". В продължение на месец се продаваха особено направени тениски и събраната сума беше предоставена за възобновяване на някогашния щангист.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР