В Разград организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на 30-годишния

В Разград организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на 30-годишния ...

В Разград организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на Севдалин Иванов.

В Разград организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на 30-годишния бивш щангист Севдалин Иванов от Нови пазар. Инициативата "Ludogorie Cup 2018" е на ФК "Торнадо 2013" - София, "Футбол с кауза", ПФК "Лудогорец 1945" и разградчанина Иван Маринов. Турнирът ще се проведе на 8 септември от 9 часа в Тренировъчната база "Гнездо на орли", съобщават организаторите.

Целта е да се наберат средства за рехабилитация за обещаващия тежкоатлет, който при нелеп инцидент получава дефинитивно прекъсване на гръбначния мозък и остава парализиран от шията надолу. Прогнозата на специалистите е, че няма да се движи отново, но той успява да възстанови двигателната активност на ръцете си чрез ежедневни упражнения у дома. Пет години след инцидента, може сам да се премести от леглото в инвалидната количка, благодарение на силния си дух, воля за живот и подкрепата на семейството и приятелите си.

Вместо такса за участие отборите, желаещи да участват в благотворителния турнир трябва направят дарение от минимум 100 лева по сметката на Севдалин. След като представят копие от платежното, организаторите ще потвърдят участието на тима. Записванията продължават до 3 септември, след което ще бъдат обявени и схемата и жребия на турнира спрямо броя на отборите. Форматът на турнира ще е 5+1, с неограничен брой смени (на хокеен принцип), като важат стандартните правила за минифутбол. За победителите ще има купа, а за класираните на второ и трето място - медали.

Това е втората благотворителна кампания за Севдалин, която се организира в Разград. Преди два месеца в подкрепа на младия мъж се отзова републиканският шампион по класически културизъм и бизнесмен Андрей Андреев, който организира акцията "Да бъдем хора за Севдалин". В продължение на месец се продаваха специално изработени тениски и събраната сума беше предоставена за възстановяването на бившия щангист.

Източник: sportal.bg