В разговор с Лента.ру депутатът от Държавната Дума на Русия

...
В разговор с Лента.ру депутатът от Държавната Дума на Русия
Коментари Харесай

Може ли Русия да нанесе удар по турските заводи на Baykar в Украйна

В диалог с Лента.ру депутатът от Държавната Дума на Русия Алексей Чепа съобщи, че заводите на турската компания, произвеждащ дронове, ще станат законна цел за Русия и могат да бъдат унищожени, в случай че въпреки всичко бъдат ситуирани на територията на Украйна.

Според Чепа тези фабрики се явяват военни обекти, които създават продукция, представляваща опасност за сигурността на Русия. Той предизвести компанията Baykar да обмисли деликатно опцията да влага в произвеждане в Украйна.

Чепа изясни, че Baykar е частна турска компания, което значи, че турското държавно управление има лимитирано въздействие върху активността й. Въпреки предходните пояснения на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че компанията е частна, Чепа изрази неразбиране във връзка на това, за какво Baykar е поела този риск.

По-рано стана известно, че компанията възнамерява да стартира производството на бойните дронове Bayraktar TB2 и Bayraktar Akinci в Украйна през 2025 година. Отбелязва се, че общият размер на вложенията на турската компания в организацията на производството...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР