В разгара сме на онова време от годината, в което

...
В разгара сме на онова време от годината, в което
Коментари Харесай

10-те най-често срещани стереотипа в гимназията

В разгара сме на това време от годината, в което всички улици са огласяни със мощни крясъци, броящи до дванадесет! Не това не са децата от градините, които се учат да броят, макар че от време на време разликата сред тях и хората, които имам предвид, е минимална… Това са зрелостниците, несъмнено!

Нахъсани и подготвени да покорят света или да го унищожат, което от двете пристигна първо и по-лесно. Стягайте багажа за „ Слънчака “ и прибързано си спомнете, с наша помощ, 10-те най-често срещани стандарта измежду учениците и учителите в гимназията!

За да бъде този лист по-забавен, съм нарекъл стандартите с имена, които считам, че им придават един по-реален житейски дух. Впрочем, също по този начин би било занимателно, в случай че долу, в мненията, споменете кой стандарт дава отговор на вас или на някой ваш познат…

10. Г-н/г-жа Джонсън – готиният заместник-учител

 10-те най-често срещани стандарта в гимназията
Кадър от кино лентата „ Училище за рок “

За доста той/тя е индивидът, който е замествал един-единствен път по някой предмет. Запомнили са го, тъй като е бил глътка по-свеж въздух от другояче задушаващата конюнктура на постоянния им „ по-строг “ учител. Той/тя е индивидът, след чието заменяне всички възпитаници си споделят „ Ех, за какво не можеше той да ни е за непрекъснато! “.

Сега обаче, като училищен наследник, ще ви споделя едно-две неща към този стандарт, за които множеството хора не си дават сметка… Като да вземем за пример обстоятелството, че неговият темперамент е изцяло неверно общопризнат и пояснен от учениците. Той/тя е просто заместител, не е съкрушен да следва прецизно образователния проект, а само да задържи класа в час, до момента в който постоянният отсъства.

Следователно, на него/нея не му/ѝ пука какъв брой добре или зле въпросният клас ще се показа в края на годината. Затова раздава нещата толкоз необуздано. Навярно, в случай че той/тя е постоянен преподавател, не би имало кой знае каква разлика по отношение на другия. Освен в случай че не приказваме за две полярни опозиции в методите на преподаване на двамата, само че тези случаи са не чак толкоз чести, колкото обичаме да си мислим.

9. Ана-Мария – артистичната снобарка

 10-те най-често срещани стандарта в гимназията
Кадър от сериала „ Клуб Веселие “

Тя е индивидът, който „ схваща от изкуство “. Ходи по локалните юношески актьорски школи още от дребна, поради амбициозните си родители и се държи извънредно високомерно с всеки, който не споделя ползите ѝ. Според нея изкуството е безспорната истина и няма нищо по-важно от него на този свят. Всички би трябвало да се занимават с изкуство и, който не го прави, е тъпанар.

Освен с „ актьорско майсторство “, тя се занимава и с „ съвременна живопис “, само че в случай че геният ѝ бе най-малко на половина толкоз огромен, колкото егото и устата ѝ, може би щеше да има действителни шансове да реализира своята (втълпена от мама и тате) детска фантазия – да бъде идната Мерил Стрийп или Фрида Кало. Единствените хора, които смята за другари, са други арт-сноби, само че единствените и същински другари са интелигентната част от нейните съученици, чието самообладание по отношение на нея малко по малко се изчерпва.

8. Малкълм – филантропичният деятел

 10-те най-често срещани стандарта в гимназията
Кадър от сериала „ Малкълм “

Вечно заинтригуван за това какво се случва по света, този вид свободно живее отвън защитния вакуум на мозъка, срещан измежду множеството гимназисти. Далеч от лакомец и сигурно надалеч от лекомислен, той би подал ръка на всеки, без значение какъв е!

Силно желае да усъвършенства света посредством щедрост и афирмативно деяние, по тази причина взе участие в ученическия съвет, както и в куп неправителствени организации и юношески центрове. Интересува се от интернационалните юношески планове на Европейски съюз, UNESCO, UNICEF и прочие. Умее да провежда групови действия и има мощни лидерски качества.

7. Марк – контра-културният вид

 10-те най-често срещани стандарта в гимназията
Кадър от кино лентата „ Параноид парк “

Апатията и нихилизмът са много мощни при този! Видът му варира сред хип-хоп, пънк, гръндж, метъл, емо или готика. Той търси различни и неведнъж рискови за болшинството младежи прекарвания. Кара скейтборд, подсвирва на китара и се опълчва на престижа при всяка опция. Все отново има относително висок разсъдък и добра обща просвета, което му разрешава да не изостава прекалено много с оценките. За които прочее не му пука прекалено много.

Склонен е да спори с всеки, придържайки безспорна самонадеяност в тезите си, даже тогава, когато причините му са слаби и неподкрепени от обстоятелства (което е често). Естествено, не обича да бърка или губи и няма да си го признае. Този вид е стоманен в това, какъв брой не е стоманен! Обобщен с две-три думи, той е неотстъпчив лакомец и естет.

6. Джейк – свежарят

 10-те най-често срещани стандарта в гимназията
Кадър от сериала „ Клуб Веселие “

Този симпатяга е известният и харизматичен паралел на Марк. Също неотстъпчив лакомец и естет, само че с по-традиционен и усърден външен тип – най-често в черно кожено яке, бяла тениска с V-деколте, елементарни сини дънки, бели кецки и слънчеви очила вид летец. Бонусът при него е, че той крие, доколкото е допустимо, всичките си интелектуални качества и присъщи черти, дружно с куп комплекси, в името на това да бъде готин. А това трансформира всевъзможен опит за другарство или непосредственост с него в безспорна скука.

Би могъл да сътвори страхотни другарства с хора като Марк или даже Малкълм, само че се усеща „ прекомерно готин за тях “. Реално най-близкият му контакт с хора е половият – навърта се най-вече към девойки, от които чака да му пуснат.

5. Джени – интелигентното момиче в неверната клика

 10-те най-често срещани стандарта в гимназията
Кадър от сериала „ Клуб Веселие “

Навярно изживява екзистенциална рецесия и не знае какво желае или просто е прекомерно срамежлива, с цел да завърже връзки с по-подходящи за нейното равнище на разсъдък хора. Това момиче е мъдро! Не се подвеждайте от умопомрачителните ѝ „ другари “.

Тя се оправя доста добре по всички предмети и моралът ѝ в много от случаите остава недокоснат до завършването на гимназия, а даже и по-късно. Тя е човек от ранговете на Малкълм, само че заради някаква причина дружи с хора като Джейк, Марк или Ана-Мария.

4. Мелвин – задръстенякът

 10-те най-често срещани стандарта в гимназията
Кадър от кино лентата „ Щуротии в лунапарка “

Ето един наивник с ниско самочувствие, на който не му пука прекалено много за външния тип. Той е най-често невисок и слаб, носи очила и облича ризи и пуловери, върви късо подстриган, не си прави прически и е относително образован за възрастта си.

Срамежлив е, не поддържа връзка доста, а и множеството деца го отхвърлят по този начин или другояче. Обича фантастика и прекарва огромна част от времето си уединено с нея или учебниците от природо-математическия цикъл, тъй като няма доста другари. А дребното, които има, са хора като Малкълм, които също избират да учат или пък са прекомерно заети с извънкласни действия.

3. Стийвън – престараващият се възпитаник

 10-те най-често срещани стандарта в гимназията
Кадър от сериала „ Клуб Веселие “

Този млад интелектуалец също избира да обръща повече внимание на ученето. Чете доста, остава след часовете за спомагателни извънкласни действия, взе участие във всеки учебен клуб, в това число ученическия съвет и оказва помощ с организацията на всички учебни събития.

Умее да се вписва измежду известните деца и го прави, само че единствено толкоз, едвам не е цялостен новобранец. Всъщност той избира за свои другари хора като Мелвин, Малкълм и заради някаква незнайна за света причина – Марк. Може би вижда капацитет в тях или просто като интелектуалец обича да бъде опониран постоянно.

2. Г-н/г-жа Ихгезагт – злобният преподавател

 10-те най-често срещани стандарта в гимназията
Кадър от кино лентата „ Хари Потър и философският камък “

Това е оня преподавател с немска пунктуалност, който държи на безспорната дисциплинираност и има вяра в използването на най-строгите ограничения. Целта – нейното въдворяване. Всички сме сънували кошмари поради него/нея и всички изпитваме ужасно възмущение към садистичните му/ѝ способи на преподаване, въпреки и неведнъж те да са се доказвали като ефикасни. Все отново избираме да приключим гимназия в най-малко от малко малко обичайно психическо здраве, нали? Нали?!

– Ааа, на кой му пука за вас, вие така и така се малтретирате един различен, какво е още някое себепосегателство поради преподавател?

1. Стейси – кифлата/Тайлър – батката

 10-те най-често срещани стандарта в гимназията
Кадър от кино лентата „ Загубенячка “

И първо място отива при тези двамата, тъй като те постоянно вървят в комплект! Присъства ли единият в някое учебно заведение, има 99,9 % късмет, да участва и другият. И да, за тези от вас, които се питат това сега – давам това число единствено едвам не кажа 100 %, тъй като не обичам да съм безспорен в изявленията си.

Тези двамата са покъртителни във всяко едно отношение – те са високомерни, те са незадълбочено комплексирани, те постоянно имат мнение, даже за неща, които не схващат и са постоянно „ по-по-най “. Те не просто отхвърлят хората, о, не… Много по-зле – тормозят до сломяване, изкривяване и конформизъм всеки, който не е като тях. С тези двамата като че ли всички неприятни черти на Джейк, Марк и Ана-Мария са се събрали в едно. Пазете се от тях непременно, пазете и децата си, да не попаднат в обкръжението им един ден!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР