В разгара на заразата с африканска чума по свинете и

...
В разгара на заразата с африканска чума по свинете и
Коментари Харесай

На втора инстанция - отхвърлена е жалба на емблематична ферма заради мерките срещу чумата по овцете

В разгара на болестта с африканска чума по свинете и неособено сполучливите опити на управляващите да се оправят с казуса Агенцията по храните заяви за отхвърлена от съда тъжба на животновъд против наложително ликвидиране на животните му, написа " Дневник ".
Административният съд в Сливен е отхвърлил на първа инстанция жалбата на притежателя на плантация в Болярово като неоснователна. Решението е от 7 август, а делото е формирано по тъжба на Христо Христов против заповед на шефа на Областната дирекция по сигурност на храните - Ямбол. Представители на Христов във фермата са Ана Петрова и Тодор Христов. Петрова нашумя с методите си да стопира опитващите се да влязат във фермата ѝ представители на БАБХ.
Случаят е от предходната година, когато ветеринарните управляващи още веднъж имаха огромни проблеми да решат казуса с чумата по дребните преживни животни. Тогава фермери от разнообразни елементи на страната още веднъж защитаваха животните си с аргумента, че те не са инфектирани и не би трябвало да бъдат унищожени.
По съответния случай случай регионалната дирекция на организацията в Ямбол е издала заповед за изтриване регистрацията на животновъдния обект и обезсилване удостоверението за регистрация поради осъществени груби нарушавания на условията на Закона за ветеринарномедицинската активност от страна на притежателя (ползвателя). Мерките бяха наложени, откакто стопаните попречиха достъпа до фермата от контролните органи. По този метод Ана Петрова и Тодор Христов попречиха на осъществяването на ветеринарномедицинските ограничения за профилактика, ограничение и очистване на заболяването при оповестено вторично огнище на чума по дребните преживни животни, показват от организацията. Допълват и, че по смисъла на закона тези дейности са жестоко нарушаване, защото слагат в риск живота и здравето както на животните, по този начин и на хората, и водят до стопански загуби.
Въпреки че чумата по дребните преживни животни беше овладяна, България продължава да има статут на страна, инфектирана с заболяването, поради дейностите на стопаните в Болярово и отхвърли им огнището на болестта в града да бъде унищожено, показват от БАБХ. По тази причина България не може да влезе в процедура, която трае 6 месеца, за оповестяването ѝ на страна, свободна от чума по дребните преживни животни, надлежно и да се освободят комерсиалните връзки.
Решението на Административния съд в Сливен може да бъде обжалвано в 14-дневен период пред Върховния административен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР