В разгара на туристическия сезон, както и през цялата година,

...
В разгара на туристическия сезон, както и през цялата година,
Коментари Харесай

При пътно нарушение в Румъния българският шофьор остава без книжка

В разгара на туристическия сезон, както и през цялата година, хиляди наши сънародници карат в северната ни съседка. Случва се обаче част от тях да нарушат разпоредбите там и става известно, законът в Румъния е много по-строг в сравнение с нашия Закон за придвижването по пътищата. Румънските служители на реда им лишават книжките, споделя репортаж на Българска национална телевизия.
В Румъния за всяко нарушаване на закона може да бъде отнето свидетелството за правоуправление. От този миг нататък стартира вървене по тъгите. Дори водачът в Румъния да заплати санкцията си, това не е гаранция, че скоро ще може да освободи книжката си. И тук идва казусът по какъв начин да караме без брошура, когато се завърнем в България?
На лидера с отнето удостоверение за ръководство на МПС румънският служител на реда издава служебна записка, в която са разказани нарушаването и наказването. С нея водачът има право да ръководи на територията на Румъния 15 дни, по време на които той може да апелира наказването или след заплащане на санкция - да си освободи книжката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР