В разгара на туристическия сезон, както и през цялата година,

...
В разгара на туристическия сезон, както и през цялата година,
Коментари Харесай

Български шофьори остават без книжки за година при пътно нарушение в Румъния

В разгара на туристическия сезон, както и през цялата година, хиляди наши сънародници карат в северната ни съседка. Случва се обаче част от тях да нарушат разпоредбите там и става известно, законът в Румъния е много по-строг в сравнение с нашият Закон за придвижването по пътищата. Румънските служители на реда им лишават книжките.

В Румъния за всяко нарушаване на закона може да бъде отнето свидетелството за правоуправление. От този миг нататък стартира едно вървене по тъгите. Дори човек в Румъния да заплати санкцията си, това не е гаранция, че скоро ще може да освободи книжката си. Това води и до казуса по какъв начин да караме без брошура, когато се завърнем в България. Ако губим право да караме на територията на Румъния, губим ли това право и у нас, и в други страни? От Българска национална телевизия зададохме въпроса на пътна полиция на Румъния, само че не получихме изявление или писмен отговор.

На лидера с отнета брошура румънският служител на реда издава служебна записка, в която са разказани нарушаването и наказването. С нея лидерът има право да ръководи на територията на Румъния 15 дни, по време на които той може да апелира наказването или след заплащане на санкция да си освободи книжката.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР