В разгара на цитрусовия сезон, любимите на всички цитрусови плодове

...
В разгара на цитрусовия сезон, любимите на всички цитрусови плодове
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако ядете цитруси всеки ден

В разгара на цитрусовия сезон, обичаните на всички цитрусови плодове би трябвало да доминират в диетата ни, в случай че желаеме да сме здрави.
Цитрусите са същинска съкровищница на витамини, които укрепват имунитета, усъвършенстват положението на кожата и на фигурата ни. Мандарини, лимони, портокали, грейпфрут, лайм - освен изборът на цитруси е огромен, само че и изгодите от тях. Ето какво се случва с тялото ни, в случай че всекидневно консумираме цитрусoви плодове.
Подобрява се имунната активност
Цитрусовите плодове съдържат витамини А, С, Е, Р, D, които усъвършенстват имунната активност. Тези детайли са решаващи за вярното протичане на куп значими процеси, директно свързани с нашия имунитет.
Кожата придобива по-добър тип
Освен изброените потребни субстанции, в цитрусите се съдържат и витамин В1 и В2. Те спомагат за изцяло възстановяване външния тип на кожата. Особено скъпи са за хора със суха кожа, защото предотвратяват сухотата и предизвикват хидратацията.

Подобрява се сърдечната активност
Консумирането на цитрусови плодове е потребно за сърцето. Витамин С попречва образуването на тромби и това е значимо най-много за хората със сърдечни проблеми.
Балансират се равнищата на холестерола
Благодарение на фибрите в цитрусовите плодове се реализира баланс в равнищата на холестерола. Лошият понижава за сметка на положителния холестерол, чиито стойности се покачват.
Намаляват равнищата на възпалението
Цитрусовите плодове са мощен палач на бактериите и възпалението. Това се дължи освен на наличието на витамин С в тях, който е мощен антиоксидант, само че и на неповторими субстанции.
 Скулптори от цитрусови плодове на интернационален фестивал в Турция Скулптори от цитрусови плодове на интернационален фестивал в Турция
Цитрусовите плодове са потребни за вашето здраве, изключително когато времето е студено и се нуждаете от малко укрепване с витамин С, който...
Лимонът съдържа цитрин - детайл, който оказва помощ за елиминирането на токсините от тялото. Това вещество е потребно и за кожата.
Метаболизмът се ускорява
Цитрусовите плодове изобилстват от фибри, които освен намаляват холестерола в кръвта, само че и потискат глада. Едновременно с това ускоряват метаболизма и това сигурно е от изгода за тези, които желаят да отслабнат.
Намалява рискът от развиването на Алцхаймер
Флавоноидите в цитрусовите плодове оказват помощ за попречване на болести като заболяването на Алцхаймер и Паркинсон, които са резултат от разграждането на клетките в нервната система.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР