В разгара на скандала със САЩ за сделката с Русия

...
В разгара на скандала със САЩ за сделката с Русия
Коментари Харесай

Турция показа своя изтребител TF-X и го обяви за най-добрия в Европа

В разгара на абсурда със Съединени американски щати за договорката с Русия за доставка на зенитно-ракетния комплекс С-400, Турция съобщи, че има вид за попълването на военно-въздушните си сили със личен изтребител. Както е известно, Съединени американски щати заплашиха колегата си в НАТО, че ще му наложат наказания и ще изключат Турция от програмата за покупка на самолетите F-35.

В съпоставяне с нашия изтребител, даже съветският Су-57 изостава, оповестиха представители на турската корпорация Aerospace Industries. Това стана по време на обичайното авио-изложение в Ле Бурже, Франция, което се организира от 17 до 23 юни.

По време на представянето на турския изтребител TF-X, формалният представител на корпорацията Aerospace Industries съобщи, че по своите качества турските бойни самолети са най-хубавите в Европа. "Имаме задоволително сили, с цел да изградим този аероплан като най-хубавия изтребител ​​в Европа ", разгласи той по време на презентацията.

Случилото се на авишоуто в Лу Бурже незабавно провокира вълна от мнения в съветската преса. Означава ли това, че Турция ще се откаже от бъдеща договорка за закупуване на американски бойни самолети от пето потомство, бе въпросът, който се разяснява в медиите. Производството на турски изтребител слага под въпрос и възможната покупка на съветски изтребители от последно потомство, ако Съединени американски щати фактически изпълнят заканата си да спрат за Турция програмата за F-35.

Военните специалисти от своя страна означават, че е малко евентуално Турция да реализира някакъв забележителен триумф, защото страната не има нужните технологии за реализирането на подобен план.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР