В разгара на сезона Mинистерството на туризма поиска затварянето на

...
В разгара на сезона Mинистерството на туризма поиска затварянето на
Коментари Харесай

В разгара на лятото: Глобяват апартхотел в Бяла, работил 2 г. без категоризация

В разгара на сезона Mинистерството на туризма изиска затварянето на огромен апартхотел в Бяла, цялостен с летовнници. Причината са нарушавания и заблуждение на туристите, продължаващи години наред.

Апартхотелът две години е работил без категоризация. През 2016 година такава му е отказана, само че все пак той не е затворил порти, а е траял да работи. Собствениците се оправдаха с неточност на ръководещото тяло.

Хотелът разполага с 85 жилището, които се отдават чартърен. През 2016 година управлението му подава заявки за категоризация 4 звезди.

„ Липсват документи според нормативните условия. Тези документи не са показани и надлежно преписката е прекратена”, уточни Елеонора Добрева, специалист в Министерството на туризма.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки това хотелът без проблем работи две години, рекламирайки се като четиризвезден.

„ Не е правилно да бъдат излъгани по този метод всички хора, които идват тук и си оставят парите, които са икономисали под една или друга форма”, счита Марина Гаспарова, екскурзиант.

Собствениците ще бъдат санкционирани с оптималната глоба от 10 000 лв.. Освен това министерството ще сезира Комисията за отбрана на потребителите за затварянето на обекта.

„ Няма по какъв начин при съществуването на подобен голям обект и туристи той да работи с липса на категоризация и по този метод да не се реализира спазванията на закона, от една страна, и въпреки това, да се подсигурява качеството на туристическия продукт”, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова.

От хотела оповестиха, че дават отговор на изискванията за категоризация и към този момент приготвят документите.

„ Изцяло виновността си е в комплекса, за което ние ще понесем своите отговорности пред закона, само че и ще създадем всичко допустимо, с цел да може да продължим сезона, тъй че всички да бъдат доволни”, означи Станислав Новаков, един от притежателите.

През това лято по Черноморието са открити 19 случая на хотели, които имат проблеми с категоризацията.

Дали ще се стигне до затварянето на апартхотела, ще стане ясно през идващите дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР