В разгара на съдебното дело, заведено от Комисията за търговия

...
В разгара на съдебното дело, заведено от Комисията за търговия
Коментари Харесай

Binance и Чанпен Джао са изправени пред дело за $1 милиард

В разгара на правосъдното дело, заведено от Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати (CFTC) за хипотетични нарушавания при търговията, Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, и основният изпълнителен шеф Чанпен " CZ " Джао бяха съдени още веднъж.

Този път против Binance, CZ и трима крипто инфлуенсъри е подаден иск за $1 милиард за разпространение на нерегистрирани скъпи бумаги. Адвокатска адвокатска фирма и Boies Schiller Flexner подадоха желае в Южния окръг на Флорида на 31 март, като настояват, че Binance е търгувала с нерегистрирани скъпи бумаги и е плащала на инфлуенсъри за противозаконното им разпространение.

В желае се твърди, че борсата и тримата инфлуенсъри – звездата от НБА Маями Хийт Джими Бътлър и ютубърите Греъм Стефан и Бен Армстронг (BitBoy Crypto) – са виновни за вредите, породени на вложителите.

В желае се твърди, че Binance предизвиква продажбата на нерегистрирана скъпа книга, което е типичен образец за централизирана борса. Въпреки че единствено трима американски жители са завели желае, в желае се показва, че “милиони ” хора биха могли да получат обезщетение.

Адвокатската адвокатска фирма също по този начин възнамерява да добави още авторитетни лица от Binance към желае при бъдещи подавания.

В желае се твърди, че промоутърите и тържищата, които улесняват покупко-продажбите с такива активи, са виновни за загубите на клиентите. В него също по този начин се твърди, че вложителите не са длъжни да потвърждават, че са били повлияни от рекламите. Въпреки че в този иск се твърди, че вложителите са претърпели обилни загуби, в предходния иск против Voyager се твърди, че инфлуенсърите, които промотират нерегистрирани скъпи бумаги, носят отговорност за загубите на клиентите.


READ MORE:


Освен това Financial Times заяви, че CZ и други висши ръководители на Binance са прикривали връзките на крипто борсата с Китай. В отчета се твърди, че през ноември 2017 година CZ е декларирал в група за известия на компанията, че.

Binance удостовери, че компанията не работи в Китай и няма технологии, в това число сървъри или данни, основани в Китай. Борсата посочи, че нейните 8,000 чиновници на цялостно работно време живеят в Европа, Северна и Южна Америка, Близкия изток, Африка и Азиатско-тихоокеанския район.

Искът за $1 милиард усилва правните провокации пред Binance, която продължава да се сблъсква с инспекции от страна на регулаторните органи по целия свят. Растежът на крипто промишлеността докара до нараснало внимание от страна на регулаторите, а размерът и въздействието на Binance в промишлеността я трансфораха в обект на изключително внимание от страна на регулаторите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР