В разгара на протестите в САЩ заради смъртта на Джордж

...
В разгара на протестите в САЩ заради смъртта на Джордж
Коментари Харесай

„Веднъж не го прави“: Nike промени слогана си заради протестите

В разгара на митингите в Съединени американски щати поради гибелта на Джордж Флойд производителят на спортни артикули Nike промени емблематичния си слоган с „ Веднъж не го прави “ (For once, Don’t Do It) и прикани жителите да не стоят безучастно.

Посланието, което се изписва в границите на особено основано видео, се отнася до проблемите с неравенството и дискриминирането в Америка.

„ Не се преструвайте, че няма проблем в Америка. Не обръщайте тил на расизма. Не приемайте почтените животи да бъдат взети от нас. Не си намирайте повече извинения. Не мислете, че това не визира вас. Не стойте острани и не мълчете. Не мислете, че не можете да сте част от смяната. Нека всички дружно сме част от смяната “, пишат от компанията.

Кампанията обиколи обществените мрежи и не е първата на Nike, която визира тематиката за расизма. През 2018 година, с цел да означи 30-годишнината от основаването на слогана си Just Do It, марката избра да си партнира с куотърбека Колин Каперник, който коленичи на американския химн преди собствен мач от Националната футболна лига. „ Вярвай в нещо, даже в случай че това значи да жертваш всичко “, пишеше на криейтива, който провокира огромен отзив.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР