В разгара на предизборната кампания политиците не трябва да противопоставят

...
В разгара на предизборната кампания политиците не трябва да противопоставят
Коментари Харесай

Премиерът: Оставете решението за Паметника за след изборите


„ В разгара на предизборната акция политиците не би трябвало да опълчват хората едни на други, а би трябвало да търсят взаимни решения, тъй че историята да бъде предмет, който учим и който е нашето минало, нашите герои, от които се учим. Нека политиците оставят тази тематика за след изборите и в спокойна конюнктура да се взема най-правилното решение. “

Така служебният министър председател Гълъб Донев разяснява тематиката за преместването на Паметника на руската войска в София от Кюстендил. Донев взе присъединяване в честванията на 80 годишнината от спасяването на българските евреи, дело на „ Кюстендилската петорка “, отпред с Димитър Пешев, съобщи БГНЕС.

Премиерът заяви още, че стартират всеобщи инспекции на Министерство на вътрешните работи, на Национална агенция за приходите и другите контролни органи, които наблюдават за купения избор, за корпоративния избор, по тази причина да можем да осигурим едни почтени и демократични избори.

„ Правителството подкрепя дейностите по провеждането на изборите. Знаете, че беше призната план-сметка, която бе допълнена с 6.5 милиона лв., с цел да бъде обезпечено новото условие съгласно Изборния кодекс за видеонаблюдението и видеозаснемането. Виждате, че стартират всеобщи инспекции и акции от страна на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и другите контролни органи, които наблюдават за купения избор, за това да можем осигурим едни почтени и демократични избори “, безапелационен бе министър председателят Донев.

Контролът по покачването на цените дава резултат и инспекциите на институциите ще продължат. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев. Той добави, че към този момент са наложени няколкостотин санкции, на разнообразни търговци. По думите му в огромните търговски вериги към този момент вървят промоции с понижение на цените на артикули от първа нужда с 25-27 %.
Това, което се следи като процедура към този момент в редица търговски вериги в техните магазини е това, че те слагат трайно промоции с понижение на цените от 25-27% - нещо, което приказва за това, че има запас в понижение на цените на питателните артикули, и то тези които са от първа нужда и които най-вече засягат българските жители, които са с ниски приходи.
Гълъб Донев, минситър-председател

Според него, предстоят още срещи с представители на комерсиалните вериги и производителите, внасяне на редица нормативни актове, които да регламентират и контролират целия път на питателните артикули от производителя до магазина, с цел да се откри кой какви надценки поставя.

„ Недопустимо е един и същи артикул в българските магазини да коства двойно повече в съпоставяне със страните от Европейски Съюз. Ще продължим със глобите, ще продължим с това да изсветляваме всички участници във веригата “, безапелационен бе министър председателят.

Донев държа слово и сервира венец пред паметника на Димитър Пешев и цветя на плочата пред дома на Иван Момчилов.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР