В разгара на политическите дискусии за ротация на властта в

...
В разгара на политическите дискусии за ротация на властта в
Коментари Харесай

Петков: Правят се моноспектакли, за да се стигне до потенциални избори

В разгара на политическите полемики за ротация на властта в България съпредседателят на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ /ПП/ Кирил Петков изрази съществено и неналичието на градивен разговор сред двете страни. По думите му оценките на учен Денков за министрите са били подготвени от четири седмици, а отговорите от ГЕРБ и Мария Габриел се забавят без забележима причина.

Петков акцентира, че предлагането на Политическа партия е било показано на ГЕРБ още на 20 февруари, само че досега няма формален отговор от тяхна страна. Тази липса на връзка беше означена като тактика за закъснение на процеса от страна на ГЕРБ, която може да докара до неточности и проблеми заради дефицит на време за съответно разискване на основни въпроси.

В понеделник Кирил Петков насочи публична покана към ГЕРБ за разискване на всички значими тематики, само че отговорът, получен посредством медийно изказване от Бойко Борисов беше, че ГЕРБ ще показа своите документи в деня на оставката на настоящото държавно управление . Петков подлага на критика този метод като лишен от смисъл и отговорност наблягайки, че единствената цел на такива дейности е забавянето на процеса до последния миг.

„ Отговорната позиция е да седнем и да приказваме “, съобщи Петков, изразявайки своето неразбиране от тактиката на ГЕРБ да отсрочват значими полемики до крайни периоди . Той добави, че в случай че в процеса зародят неточности или проблеми, отговорността ще бъде напълно на ГЕРБ.

В този подтекст, обстановката остава напрегната , като и двете страни наподобява са в патова обстановка. От една страна Политическа партия упорства за отговорност и бистрота в преговорния развой, до момента в който от друга ГЕРБ наподобява залага на тактиката за закъснение и тактическо отсрочване на решенията до последния вероятен миг.

Този процес на обстановката акцентира освен разликите в методите на двете политически сили , само че и провокациите пред българската политическа система като цяло. Времето ще покаже по какъв начин тези различия ще бъдат преодолени и по какъв начин ще се отразят на бъдещето на ръководството на страната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР