В разгара на пандемията от COVID-19 в Русия смъртността сред

...
В разгара на пандемията от COVID-19 в Русия смъртността сред
Коментари Харесай

Предупреждение и от Русия: Наднорменото тегло е рисково при COVID-19

В разгара на пандемията от COVID-19 в Русия смъртността измежду пациентите с метаболитни нарушавания е два до четири пъти по-висока, в сравнение с при хора без такива болести. Това съобщи шефът на Федералния държавен Научно-изследователски център по ендокринология към съветското министерство на опазването на здравето, член-кореспондентът на Руската академия на науките Наталия Мокришева в изявление за РИА Новости.
Специалистът акцентира, че рисковата група включва хора с ендокринопатии - пациенти със затлъстяване, захарен диабет, болести на надбъбречните жлези и автоимунни болести, прецизира БГНЕС.
" В Русия съвсем осем милиона души са със затлъстяване, а преддиабетните положения се срещат измежду 19 милиона души. Още 30 милиона са изложени на риск от затлъстяване. Около 40 % от популацията имат тумори на щитовидната жлеза ", сподели Мокришева.
Според нея, нарасналият риск от смъртност от COVID-19 се дължи и на необятно публикуваните увреждания на сърдечно-съдовата система, бъбреците и намаленият имунен статус.
Мокришева посъветва хората с метаболитни нарушавания по време на самоизолация да съблюдават прецизен режим на сън, рационална и уравновесена диета и съответен банкет на вода. Препоръчва се също да се прекарва повече време навън и да се одобряват в допълнение витамини, само че единствено след консултация с персонален доктор.
Наблюденията в Русия съответстват с тези във Англия, където 1/3 от смъртните случаи са на хора с диабет.
Още: " Бразилия победи Съединени американски щати по брой на открити случаи на ковид за 1 ден "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР