В разгара на пандемията Каракачанов праща нов контингент! Няма по-опасен

...
В разгара на пандемията Каракачанов праща нов контингент! Няма по-опасен
Коментари Харесай

САЩ ударно напускат Афганистан


В разгара на пандемията Каракачанов праща нов контингент!

Няма по-опасен вирус за финансовата ни система от военния министър. Плати три милиарда предплатено за фантоми, които ще долетят след пет години. Ако въобще кацнат тук, предвид на тежката коронавирусна обстановка и в Щатите.

По време на министерстването му паднаха два бойни хеликоптера и починаха военни водачи. Причината - малко полетни часове заради липса на гориво. Но неналичия в министерската заплата от 4500 лв. нямаше.

Преди месец Каракачанов даде обещание нови три милиарда за бойни машини и кораби за Сухопътните сили и Военноморския флот. От които милиарди ще завоюват немските и щатските пенсионери. Слава Богу, че финансовият министър се усети и даде обещание отсрочване на покупко-продажбите.

След като загроби шест милиарда, на 21 март Каракачанов ни уведоми, че макар изключителното състояние и изтънелите държавни финанси, за Афганистан отпътува следващият боен контингент. Така било планувано, а и сме дали обещание на съдружниците...

Съюзниците обаче напущат Афганистан, откакто преди две седмици Съединени американски щати подписаха спокойно съглашение с талибаните. Американските войски си потеглят в границите на първия стадий от изтеглянето, планувано в мирното съглашение, сподели американски чиновник, представен от Асошиейтед прес. Ние ще понижим броя на военния си контингент от 13 000 на 8600 военнослужещи, добави служителят, поискал да остане неизвестен...

40-ят ни боен контингент е с общ състав до 160 военнослужещи, в който влизат рота за защита, екип от съветници и щабни офицери. Българските военни ще извършват задания, свързани с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с образованието и методическото подкрепяне на Афганистанската войска.

За страдание Кабул няма да заплати и цент за новата ни шестмесечна задача, която коства към 20 милиона лв.. От 2000 година досега военното ни наличие в Афганистан е източило от хазната минимум 500 000 милиона лв..

Веднага след новината, че Щатите напущат Афганистан, Каракачанов бойко съобщи: „ Ако Съединени американски щати се изтеглят от Афганистан, не считам, че България има работа там ". Сега обаче приказва тъкмо противоположното. И никой не го пита кой и какво го принуди да се отхвърли от обещанието си.

Въпросите са три и силовото вице би трябвало да отговори на тях в Народното събрание:

Защо Каракачанов праща ново пушечно месо в страна, от която американците стремително се изтеглят?

Защо не се редуцира най-малко на половина контингентът ни, както това вършат янките?

Защо министър председателят не озапти военния си министър и не му подреди да се съобрази с новата американска политика за преустановяване на задачата на НАТО в Афганистан?

Още повече, че пандемията с ковид обръща с главата надолу държавния бюджет на най-бедната и най-болната страна в Европейски Съюз.

Каракачанов би трябвало да бъде укротен! И то неотложно!

Ако толкоз държи да дружи с талибаните, дано образува доброволческа афганска рота и персонално я оглави. И заплати разноските по нея от дотацията на Вътрешна македонска революционна организация. Но надали!

За три години министерстване той не посмя да посети нито един път задачата ни в Кандахар. Щото животът му е безценен, пък и има по-важна задача - България на три морета!

Велизар Енчев/фейсбук

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР