В разгара на пандемична и здравна криза с епични размери

...
В разгара на пандемична и здравна криза с епични размери
Коментари Харесай

В Сърбия вдигат заплатите на военните два пъти над тези на медиците

В разгара на пандемична и здравна рецесия с епични размери стана известно, че най-голямото нарастване на заплатите от 1 януари идната година в ще се дава не на лекари и медицински сестри, а на бойци. За това оповестява сръбският ежедневник " Данас ", представен от БГНЕС.
Това, което беше оповестено преди няколко дни от новия министър на защитата Небойша Стефанович, беше доказано през вчерашния ден от министъра на финансите Синиша Мали - армията ще получи нарастване на заплатите до 10 %.
 Сърбия влага 2,8 милиарда евро в финансови вложения Сърбия влага 2,8 милиарда евро в финансови вложения
Сърбия „ реагира твърдо “ тази година и избави националната стопанска система по време на пандемията, като даде над 6 милиарда е...
Преди това беше несъмнено, че от 1 януари здравните служащи ще получават увеличени заплати от пет %, а другите в обществения бранш с 3,5 %, а от април заплатите им ще се усилват с общо пет %.
Изведнъж обаче се появи предложение, което наподобява стремително е било утвърдено и признато, за увеличение на бойците с 10%, написа вестникът. Интересно е, че във вчерашното известие на министерството на финансите на никое място не се загатва нарастване на заплатите за армията, а се приказва за нарастване на заплатите за здравните служащи през последната година, само че не и за бъдещи нараствания.
Според представители на финансовите управляващи проектобюджетът за идната година не планува такова нарастване на заплатите в армията, тъй че се чака то да бъде добавено с промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР