В разгара на отпускарския сезон и покачването на температурите все

...
В разгара на отпускарския сезон и покачването на температурите все
Коментари Харесай

Спасител съветва: Не подценявайте планината и не надценявайте себе си

В разгара на отпускарския сезон и покачването на температурите от ден на ден хора избират планината като вид за спорт и отмора. Как да създадем престоя си в планината прелестен и отвън риск от произшествия ще разберем от репортера ни Георги Карамфилов и неговия събеседник - Емил Нешев, шеф на Планинската избавителна работа към БЧК.

 

Основните опасности са подценяването на изискванията в планината и надценяването на личните благоприятни условия. Повтаряме го непрестанно, защото това са главните аргументи да се стигне до случай.

Лятното време има своите специфики. Хората търсят разхладата, само че в това време не би трябвало да не помнят, че колкото по-високо се намират в планината, толкоз повече слънчевото греене е по-силно и изисква слънцезащитни кремове, шапки – защото има заплаха от топлинен удар.

Трябва да се обърне особено внимание на хидратацията на организма – това е един от проблемите в лятната планина.

Много е значимо да се знае къде се отива, с каква група, дали маршрутът е подобаващ за тази група. Телефоните да бъдат заредени, да не се употребяват за непотребни цели като навигация или селфита, издание на материали в обществените мрежи и така нататък

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР