В разгара на опита за преврат в Турция, през нощта

...
В разгара на опита за преврат в Турция, през нощта
Коментари Харесай

ECFR: Путин предложил на Ердоган да го спаси със спецназ в разгара на преврата

В разгара на опита за прелом в Турция, през нощта на 15 юли 2016 година турският президент Реджеп Ердоган е получил позвъняване от Владимир Путин, президента на Русия, с предложение за помощ от съветски специфични военни елементи. За това заяви Европейският съвет за интернационалните връзки (ECFR).

Според „ Катимерини” (Екathimerini) обаче в обявата има основна неточност. Руските спецчасти не са били ситуирани на гръцки остров, близо до турската граница.

Гърция и Русия нямат двустранни съглашения за взаимни образования на военни.

В реалност съветски елементи е имало покрай Мармарис, където Ердоган бе на отмора, по време на опита за прелом. Те не са били ситуирани на гръцки остров, а на съветски кораби, един от които се е завръщал от Сирия, а другият е пътувал за източната част на Егейско море.

В средата на юли въпросните военни съдове остават в района на изток от Родос и на запад от Кастелоризо за два дни, преди всеки от тях да продължи по пътя си.

Не е извънредно за съветски кораби да стопират в Егейско море, тъй като съгласно остаряло съглашение сред Москва и Атина, в гръцки води има пет пристанища, които флотът на Русия може да употребява.

Това става изключително интензивно, откогато съветската войска взема ефективно присъединяване във войната в Сирия.

Само че нито едно от тези пристанища не се намира в региона, където двата кораба нощуват във вечерите на 15 и 16 юли 2016 година. Все още е неразбираем и броят на бойците, които са се намирали на съветските съдове по това време, само че се допуска, че са били елементи на спецназ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР