В разгара на огромната вълна от обществено недоволство след убийството

...
В разгара на огромната вълна от обществено недоволство след убийството
Коментари Харесай

Бивш футболист на ЦСКА: Обиждаха ме на расистка основа по време на мач в България

В разгара на голямата вълна от публично неодобрение след убийството на Джордж Флойд и все по-масовите митинги против расизма по целия свят, някогашният футболист на ЦСКА Вив Соломон-Отабор се оплака от грозни скандирани по време на мачове от родната Първа лига.

Роденият в Лондон полузащитник с нигерийски корени описа пред " Дейли Мейл ", че у нас е станал жертва на расизъм.

" Бях обиждан на расистка основа три пъти по време на мачовете. Беше ужасяващо. Чудиш се за какво се случва. Не можеш да си представиш, че някой желае да те разплаче, единствено тъй като имаш друг цвят кожа. Семейството ми ми сподели да спра да чета расистките мнения. Да ги препречвам, да ги изтрия и да продължа. Лесно е да го кажеш, нали? Но продължаваш да ги гледаш и да се чудиш за какво! Винаги ще се откри защо да те обидят. Просто е неверно! Опитах се да спра да чета. Но отварях едно и също известие 3-4 пъти. Колкото повече го гледаш, толкоз повече те наранява! ", изяснява футболистът.

Снимка: Lap.bg

Соломон-Отабор се причисли към ЦСКА през юли 2019 година Той дойде на " Българска войска " от " Портсмут ", като преди този момент се подвизаваше в " Оксфорд ", " Болтън " и " Блекпул ". С " алената " фланелка той изигра 22 мача, в които вкара 1 гол.

" От клуба ми помагаха. Президентът ме извика в офиса си и ми сподели: " Те са глупави хора, не се тревожи. Ние държим нещата под надзор ". И съотборниците ми реагираха по този начин. Предприеха се дейности, имаше санкции. Не е задоволително, само че въпреки всичко демонстрираха, че им пука ", добавя футболистът.

Снимка: www.cska.bg

В " Дейли Мейл " напомнят расистките викания по време на двата мача сред България и Англия от квалификациите за европейското състезание през 2019 година Първо по време на срещата в Лондон от трибуните беше изведен роден ентусиаст, обиждал футболистите на домакините на расова основа, а по-късно мачът в София беше спиран на няколко пъти през първото полувреме поради неприемливи викания от трибуните.
УЕФА затваря " Васил Левски " и глобява България с 85 хиляди евро (ВИДЕО) Санкция има и за Англия
Все отново Соломон-Отабор вижда и позитивното от престоя си в София.

" ЦСКА е голям клуб. Беше страхотна опция. Подобрих тактиката си при Люпко Петрович. Тренировките бяха доста тежки. Стриктно следяха по какъв начин се храним. Преди мачовете - като домакини или като посетители, спяхме в хотели. Това беше особеното, несъмнено поради дисциплината. Караха ни се, в случай че качим и малко килограми. Бях 82 кг и си мислех, че съм добре, само че треньорът ме погледна и сподели, че би трябвало да съм 78 кг. Трябваше да упражнявам крепко, да съм на диета, само че ги смъкнах за две седмици. С такава настройка се върнах и в Англия. Искам да изляза от зоната си на комфорт и още веднъж да опитам да съм на върха ", приключва материалът за някогашния халф на ЦСКА.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР