В разгара на матурите по български език и настъпващата лятна

...
В разгара на матурите по български език и настъпващата лятна
Коментари Харесай

Леден вятър посред жега в МОН заради пълен член

В разгара на матурите по български език и настъпващата лятна горещина лъсна страничка с лого на МОН и фрапантна неточност с изтърван цялостен член. Това провокира вълна от подбив и отвращение. Вътре в самото министерство обстановката била ледена, настояват осведомени.

След експресна инспекция грешката била открита не на формалната страница на МОН, а на вътрешна, до която достъп имат единствено шефове на учебни заведения. Грешката е изтрита като в това време е открито освен кой е написал неверното изречение, само че и кой различен е копирал страницата и я е разпросранил към медиите. Злощастният " виновник на цялостния член " се оказал млад инженер-разработчик от външна компания, натоварена с метаморфоза на въпросната вътрешна страница.

Генералната инструкция била грешката да се в профил, а на младежа да се обърне внимание да е по-акуратен освен в кодовете и цифрите, само че и в граматиката. Шефовете решили, че въпреки всичко е човешко да се бърка и мъмренето е задоволително за него.

Въпреки това две служителки, някогашни даскалици по български език, очевидно не съумели да преглътнат упреците към институцията и се заели за достойнството на пагона и цялото учителско войнство да вкарат младежа в правия път на знанието. Тъй като не им бил на разположение, заплахата да хвърчи перушина отпаднала, само че последвал телефонен диалог, от който стоящите в близост хора или замръзнали от смут или се изпарили към входовете на постройката под предтекст да изпушат " по цигара ". Наставленията за смисъла на граматиката, значимостта на езиковите правила и смисъла на живота като цяло били поднесени на младежа с мразовит и нетърпящ възражения звук. В последна сметка обаче порицанието приключило наред за младия инженер. Той се окопитил и непринудено се съгласил да се подложи на бързо препитване с езиков тест по телефона. Момчето обяснило, че е позволило грешката по нехайство, тъй като в действителност не е било съсредоточено върху граматическите елементи, а доста повече върху техническата си работа.

Инженерът съумял да издържи ослепително теста по български по телефона, с което очевидно стоплил душите на двете тогавашни преподавателки по български език. Окончателно получил амнистия откакто заречен тържествено оттук-нататък да внимава доста, когато написа освен кодове, само че и фрази, като обръща постоянно изключително внимание на цялостния член.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР