В разгара на лятото вече идва ред на пилотите в

...
В разгара на лятото вече идва ред на пилотите в
Коментари Харесай

Време е за старта на моторния сезон в Долна Митрополия

В разгара на лятото към този момент идва ред на водачите в асфалтовите дисциплини - мотоциклетизъм на писта и СуперМото да дадат старт на своя сезон, като това ще се случи тази седмица в летищен комплекс „ Долна Митрополия “, град Плевен.

Състезанието по традиция се организира в памет на огромния другар на мотоциклетния спорт – господин Димитър Калчев, който наред със своите безкрайни задължения в качеството му на огромен български политик, вложи доста от своята сила за развиването на спорта ни, за което постоянно ще му бъдем признателни, пишат от БФМ.

И въпреки, че сезонът едвам стартира, не би трябвало да забравяме, че се намираме в разгара на международната пандемия, която на практика блокира мотоциклетния спорт и това неизбежно рефлектира и върху надпреварите в България. Първоначално, надпреварата тази седмица бе планувано като пети кръг от BMU европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта, който трябваше да стартира в края на март, само че ето, че първата среща на водачите за годината ще бъде тази седмица в Плевен.

В дисциплината писта, не се чака огромно интернационално присъединяване заради наложените ограничавания за напредване, само че сходно на мотокрос дисциплината, за румънските водачи това ще бъде първо публично съревнование за годината и се чака положително присъединяване от тяхна страна. Заявките от български състезатели и клубове сега са 81, което е положително число на фона на обстановката сега.

Писта
В сборната група SP125/SSP300 ще забележим още веднъж през сезона някой от любимците от предходната година, а точно съотборниците Жулиета Апостолова и Пламен Христов (МСК Плевен), както и някой нови водачи в най-малката кубатура на шампионата.

В новата група SSP300 на пистата се завръща Геновева Кънева (МСК БГ Пауър), а за първо присъединяване въобще в публично съревнование се готви водачът на СБ Мото Рейсинг Тийм – Мартин Найденов.

SuperSport 600 и SuperBike при започване на сезона постоянно са едва обитаеми, като в по-малката кубатура ни чака обичайна борба сред Милен Георгиев (СБ Мото Рейсинг Тийм), Пламен Петров (ПСК Хела Мото Спорт), Пламен Дамянов (МСК БГ Пауър) и Йонел Паскота от Румъния. Все отново сме при започване на сезона и е рано да се вършат някакви догатки с изключение на, че ще бъде забавно, както постоянно е било при присъединяване на тези състезатели.

В клас SuperBike, ситуацията е малко по-затегнато и въпреки, че Мартин Чой (ЕКО БМВ Моторад МС77) към този момент няма да срещне своя главен конкурент – Ангел Караньотов, ни чакат забавни 12 обиколки в неделния ден. Не са малко кандидатите за подиума, като някой от тях неведнъж са доказвали своите отлични качества. Някой от тях са: Димитър Митов (МК Боляри) и съотборника му Атанас Нейчев, Петър Въжаров (СК Кранк Пауър), Иван Грозев (ПСК Хела Мотор Спорт), както и новото попълнение в СуперБайк редиците – Християн Христов (МСК БГ пауър).

В най-масовите класове Ф600 и Ф1000, ситуацията е 15 плюс участника в група, както нормално. За Ф600 все още, поръчка са подали 19 състезатели, сред които има доста съществени състезатели, които сигурно биха се показали добре и в СуперСпорт 600. Васил Кичуков (АИТ Рейсинг Тийм), Павел Драганов (МСК Екстра Форс Рейсинг), Марио Ашминов (СБ Мото Рейсинг Тийм), Асен Лилов (МСК Плевен), Митко Митков (ПСК Хела Мотор Спорт), Пламен Маринчев (СК Зедмото), Михаил Иванов (ЕКО Рейсинг Тийм) са единствено някой от многото имена, които можем да забележим в борбата за подума по време на GP Bulgaria 2020.

Макар и единствено 17 досега, Ф1000 водачите съставляват качествена извадка на най-бързите не-професионални водачи в шампионата и там, сходно на Ф600, предварителните сметки са непотребни. Михаил Атанасов (МК Дъ Девилс), Ненко Стаменов и Валентин Георгиев от МСК Камикадзе Рейсинг Тийм, Петър Бакалов (СБ Мото Рейсинг Тийм), Велислав Марков и Аксел Смаил от Семеен кодекс Кранк Пауър постоянно са показвали отлични качества и състезателен хъс, което би зарадвало феновете на пистовия мотоциклетизъм.

СуперМото
И тук обстановката с пандемията малко или доста предопредели разнообразието във флаговете на участващите страни, като тази седмица в Плевен ще забележим представители на Румъния, Чехия и България. Предварително декларирани и добре познати участници от Русия, Естония и Литва няма да могат дойдат заради другите карантинни условия, които съществуват сега, само че ще ги забележим, надяваме се в някой от идващите кръгове на шампионата.

В клас SM Junior на Европейския шампионат ни чака забавна битка в която нашите състезатели ще се опитат да се преборят с миналогодишния първенец Ян Улман от Чехия. В надпреварата ще вземе присъединяване и един от новите любимци на публиката – Никола Николаев (ЕКО БМВ Моторрад МС77) който предходната седмица започва своите участия в районния шампионат на Испания с победа. Сериозни очаквания за положително каране се разпореждат на Живко Иванов (Елхово Рейсинг Клуб), Християн Гешев (МСК Плевен), а първо публично присъединяване ще означи и Алекс Николов (МСК БГ Пауър).

За кубатурата 250сс на клас S3, Виктор Нейчев (МСК БГ Пауър) ще нападна купата тази година откакто през миналия сезон не съумя и остана вицешампион, само че Хакан Халми (МСК Севлиево 2004), Денис Флигр (шампионът за 2019 от Чехия) и Радостин Михайлов (Киппен МХ Рейсинг Тийм) са някой от имената, които ще бъдат и съществени съперници на Нейчев.

В клас OPEN, летвата е вдигната много високо и в отсъствието на някой от любимците (Янко Ташев е ангажиран с от дълго време планувана женитба, а Александър Георгиев е контузен), се чака Майкъл Иванов (Пловдив Мотор Спорт) да покаже още веднъж своите отлични спортни качества, този път и на асфалт. Основни негови съперници този уикенд ще бъдат Красен Кънчев и съотборника му Янко Николов (МСК БГ Пауър), двамата великотърновци Драгомир Добрев и Мирослав Кючуков (МК Боляри) и други.

Съботния ден е 100 % тренировки и квалификации, а в неделя след формалното разкриване (11:00) са и всички стартове в обособените категории и класове.

На конференция с медиите участваха състезателите Мартин Чой (SuperBike), Милен Георгиев (SP 600), Майкъл Иванов (SM OPEN) и Виктор Нейчев. Синът на Димитър Калчев – Георги беше част от формалните лица пред публицистите, а Георги Цветков от Мотопойнт показа новите национални екипи на състезателите по СуперМото. Два от тях бяха облечени от очакванията ни за призово класиране през сезона Майкъл Иванов и Виктор Нейчев.

Мотопойнт е формален представител и вносител на висококачествени мото екипи, спонсорира Българска федерация по мотоциклетизъм, като дава 10 кожени спортни екипа, направени специфична за задачата от британската марка RST. Екипите са от най-голям спортен клас и дават отговор на всички условия на FIM.

"Ние сме горди, че може да подпомогнем българския мото спорт и развиването на младите състезатели”, показа Николай Стоянов – шеф на компанията.

Марката RST е профилирана в производството на мото дрехи, обувки и аксесоари от най-високо качество. RST е и формален спонсор на извънредно тежките надпревари на остров Ман, като логото на TT Isle of Man е изобразено върху специфичната сбирка на RST.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР