В разгара на лятото – поглед към безопасността ни на

...
В разгара на лятото – поглед към безопасността ни на
Коментари Харесай

В разгара на лятото: Безопасни ли са надуваемите дюшеци и пояси

В разгара на лятото – взор към сигурността ни на плажа. Често считаме, че с пояс или дюшек сме предпазени във водата. Надуваемите продукти обаче крият съществени опасности, предизвестяват специалисти.

Всички дюшеци, пояси, възглавници за рамена и надуваеми произведения са известни като помощни средства за плуване. Трябва да знаем обаче, че върху тях наложително би трябвало да има сигнален надпис на български, който да ни известява, че това не е животоспасяващо средство.

Ако плувате с дюшек във водата, да вземем за пример, вятърът може незабелязано да ви избута във вътрешността във водата и да паднете от него. Спасителите поучават да не го гоните.

Ако сте с дете – не отделяйте взор от него. „ Ако поясът е доста необятен, детето може да стои единствено на лакти се държи. Ако в даден миг вдигне ръце, може да се изхлузи и случаят е налице. При по-тесен пояс, вълната завихря пояса и може да го върти – следователно към този момент поясът не оказва помощ, а противоположното, пречи”, изяснява спасителят Симеон Карадимов.

За по-голяма сигурност има и пояси, сходни на жилетка.

При покупка на надуваеми артикули внимавайте и за цвета – той би трябвало да контрастира на морето или басейна и да не е от транспарантен материал.

Регламентирани са специфични условия към помощните средства – на български език върху тях би трябвало да е изписано ограничаването на тежестта и възрастта.

Миналата година при инспекциите в комерсиалната мрежа е установено, че към една трета от тези произведения не дават отговор на условията. Това лято до момента несъответстващите са едвам 7%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР