В разгара на лятото - как да предпазим дома си

...
В разгара на лятото - как да предпазим дома си
Коментари Харесай

Как да предпазим дома си от кражби, докато сме на почивка?

В разгара на лятото - по какъв начин да предпазим дома си и себе си от обири, до момента в който сме на отмора.

" Няма растеж на домовите обири. За първите 6 месеца на тази година има регистрирани 1803 домови обири на територията на цялата страна. За съпоставяне за същия интервал на предходната година са 2501 ", съобщи в Денят стартира " инсп. Росен Белишки, " Криминална полиция ", ГДНП пред Българска национална телевизия.

По думите му крадците работят по обичайните схеми - търсят жилища, които не самичък обезопасени, търсят информация за жилища, в които се съхраняват по-големи парични суми и полезности.

" Крадците авансово оглеждат, могат даже да позвънят на входната врата, с цел да видят дали някой ще им отвори, звънят на съседите, с цел да са сигурни, че няма да ги тормозят съседи. През летните месеци отворените порти и прозорци са огромен проблем, тъй като могат елементарно да обхванат през тях. Дограмата също се преодолява елементарно, в случай че не е предпазена. Трябва добре да обезопасим дома си - железна врата и съществени заключващи механизми, райбери за дограма, осведомителната сигурност също е значима ", сподели още инсп. Росен Белишки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР