В разгара на лятото изгарянията от слънце по кожата изобщо

...
В разгара на лятото изгарянията от слънце по кожата изобщо
Коментари Харесай

Как да се справим със слънчевите изгаряния сами

В разгара на лятото изгарянията от слънце по кожата въобще не са необичайност. Често просто забравяме да се намажем със слънцезащитен лосион или не повтаряме намазването, откакто сме излезли от водата.

Независимо какви са аргументите, всеки се е сблъсквал с неприятно изгорялата и зачервена кожа . Проблемът не би трябвало да се пренебрегва, защото от слънчеви изгаряния могат да останат тъмни петна по кожата като белези за цялостен живот.

Предлагаме ви няколко подобаващи лекувания, които да приложите в домашни условия и които биха дали резултат.

Всички знаем за киселото мляко и неговите невероятни свойства. То в действителност оказва помощ и е най-хубавият вид за незабавно отреагиране след изгаряне. Нанесено непосредствено върху кожата, киселото мляко ще успокои, хидратира и омекоти епидермиса и сигурно ще облекчи болките.

Оцет е другият артикул, който ще ви помогне. Само се постарайте да е бял или ябълков.
Той ще успокои кожата и ще я охлади. Направете си студени компреси върху засегнатите места от тялото.

Ако нямате оцет на разположение, то използвайте черен или зелен чай . Те съдържат съставки, които успокояват подуването на кожата. Направете си отвара с чай и наложително я оставете да изстине, преди да наложите компреси върху кожата.

Резенчета краставици и картофи също оказват помощ за усмиряване на раздразнената и изгоряла кожа, като лишават топлината и редуцират отичане и оттичане.

 Thinkstock

Друго, което би трябвало да знаете, е че не е целесъобразно да ползвате ароматизирани и парфюмни лосиони , когато сте прекалили с излагането на слънце. Те могат единствено в допълнение да раздразнят кожата. Използвайте медицински кремове за след слънце.

Освен това забравете за ексфолиантите за тяло. Те могат да наранят изнежената кожа. Към тях може да прибегнете още веднъж в края на лятото и началото на есента, когато кожата последователно ще почне да се бели.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР