В разгара на лятото и отпуските тежки катастрофи блокират пътя

...
В разгара на лятото и отпуските тежки катастрофи блокират пътя
Коментари Харесай

Полицията със съвет към шофьорите за по-малко катастрофи през лятото

В разгара на лятото и отпуските тежки произшествия блокират пътя за морето. Само за един ден станахме очевидци на два тежки конфликта – единият на пътя от Созопол към Несебър, а другият на автомагистрала „ Тракия ” в посока към Бургас. Полицията подхваща ограничения като усилва контрола по рисковите сектори.

Най-натоварените трасета са правата Обзор - Бяла по пътя Бургас - Варна, правата Поморие - Ахелой - Слънчев бряг, както и пътят сред Созопол и Приморско, осведоми Би Ти Ви.

Именно на пътя за Приморско за два дни станаха две верижни произшествия с над 10 потърпевши, от които 4 бяха деца. По данни на Пътната организация през август предишното лято по правата са минали 15 200 автомобила – едно от местата с най-тежък трафик в страната.

" Причините за тези произшествия са сложни, счита началникът на " Охранителна полиция " в Бургас комисар Неделчо Рачев.

От полицията обясниха, че засиленото наличие не е за да се заловен извършители на пътя, а да се обезпечи непрекъснатият надзор и съблюдаване на ограничавания.

Движение с несъобразена скорост, отклонение на вниманието по време на придвижване, неспазването на отдалеченост, неопитността и несъобразяването с пътната конюнктура са измежду главните аргументи за тежките произшествия, отбелязва Рачев.

Петък и неделя остават най-натоварените дни, прецизират от полицията. През идващия уикенд се плануват спомагателни ограничения, с цел да няма нови произшествия. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР