В разгара на лятото Гоце Делчев пропищя от шумни ромски

...
В разгара на лятото Гоце Делчев пропищя от шумни ромски
Коментари Харесай

Шумни ромски празненства и музика тормозят квартал на Гоце Делчев

В разгара на лятото Гоце Делчев пропищя от шумни ромски тържества. Във видео, изпратено до NOVA, се вижда и чува шумно тържество със мощна музика и оркестър. От общината показват, че всичко е законно и те имат позволение да шумят до 23:00 ч. вечер. След това шумът спирал. Все отново хората се оплакват от прекомерно мощната музика и преди посочения час.
 
" Или се чества гръмък рожден ден, или просто по този начин, без мотив се прави една сцена с озвучаване като за огромен концерт и шумът е пронизителен, смущава няколко квартала. Музиката не стопира с часове ", споделя жителка на квартал " Юг ", ситуиран в непосредствена непосредственост до ромската махала в Гоце Делчев.
 
През летните месеци сходни веселби се случвали най-малко два пъти седмично, описват и дружи, живеещи в квартала.
 
Жителите на ромската махала отхвърлят да честват постоянно, споделят, че единствено по мотиви и единствено с търпимо висока музика.
 
" Тук сме спокоен квартал, няма звук. Снощи, да вземем за пример, момчето си имаше рожден ден. Сега за един рожден ден проблем ли ще вършим ", показва една от живеещите в ромската махала.
 
" Имаше колони и музика, само че като пристигна часът, незабавно спряхме ", добави друга.
 
Според институциите в града, обаче, празнуващите спазвали публичния ред и спирали музиката още преди крайния за това час.
 
" Инцидентно е всичко. Различно е в интервалите. Лятото, обаче, тъй като е намерено, е по-шумно на всички места ", сподели секретарят на община Гоце Делчев Марияна Устаилиева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР