В разгара на летния сезон по книжарниците е новата книга

...
В разгара на летния сезон по книжарниците е новата книга
Коментари Харесай

Книгата с пътеписи „Намерени от чудесата“ ни повежда из слабо познати места в България

В разгара на летния сезон по книжарниците е новата книга на журналиста и публицист Николай Н. Нинов „ Намерени от чудесата”. Тази трета книга е част от поредност, отдадена на голямата палитра от скални формирания, мегалити и живи светилища по нашите земи.

Нинов сложи началото на трилогията с „ Повторени сънища. Фотописи от мистична България” (2015) и я продължи с „ Времето гледа с 10 очи. Пътеписи от мистична България” (2017). Сега, в „ Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България” той споделя за още забравени обекти и смайващи ритуали в родопските села, за неразучени протодолмени в Средна гора, за олтарната площадка „ Енергийната скала” под Белинташ, обърнатата пирамида в Тетевенската планина други
Подобно на предходните книги на Нинов, и „ Намерени от чудесата” съдържа GPS показател и голям брой негови цветни фотографии.


Автор на сполучливите и ексцентрични пътеписи за дива и дивна България „ Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, „ Времето гледа с 10 очи. Пътеписи от мистична България” и „ Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”, Николай Н. Нинов е и публицист с дългогодишна процедура. През 2012 година той печели фотоконкурса на в. „ Дневник “ „ Спомен от лятото “, а по-късно споделя историите за своите завършения в предходните си две книги с илюстрирани пътеписи. Пътешественик по душа, сътрудниците му го назовават изследовател на неоткрити места, фен на античните загадки и секрети. А за приятелите си Нинов е приключенец по дух, с око за естествените магии.



Премиерата на „ Намерени от чудесата” ще се състои на 4 септември (сряда) от 18:30 часа в хартиен център „ Гринуич” (бул. „ Витоша” 27). Книгата ще показват Георги Тошев и Иван Панкев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР