В разгара на летния сезон, когато хората масово пътуват -

...
В разгара на летния сезон, когато хората масово пътуват -
Коментари Харесай

Как да предпазим домовете си от кражби?

В разгара на летния сезон, когато хората всеобщо пътуват - домовете ни остават празни, а това е добра причина за крадците.

Защитата на входната ни врата несъмнено е едно от най-важните неща, изключително в случай че постоянно отсъстваме от у дома. Освен положителната брава, значимо е и да се намерения за други входове, през които би могло да се влезе с щурм.

" Какво не би трябвало да имаме, да вземем за пример подобен вид брава и подобен вид ключ не би трябвало да имаме на входната врата на жилището или на къщата, защото това са ключалки, които доста елементарно се отключват от крадците. Важно е за патроните, които се инсталират да бъдат с положителни отбрани. Какво означа положителни отбрани - да бъдат предпазени срещу щурм другояче казано да имат по този начин наречената " алена линия ", да бъдат противошперцови и да не бъдат общо взето най-примитивните елементарни патрони, които се манипулират доста елементарно ", съобщи Ерик Борисов, управител на ключарски центрове.

Според специалисти електронните системи за сигурност не са най-хубавата отбрана, защото елементарно биха могли да бъдат манипулирани. А практиката демонстрира, че хората взимат ограничения, чак когато станат пострадали.

" Като цяло се следи тази наклонност, че от ден на ден кражбите от жилищата се правят след приемане на информация от причинителите за съществуването на полезности и парични средства ", добави контрольор Марио Киричков и бранш обири, Столична дирекция на вътрешните работи.

Крадците нормално избират да работят сред 8 и 11 часа, когато хората са на работа и по-рядко през нощта.

" Да не споделяме персонална информация за нас и това какво съхранява у дома. Това се явява сериозен проблем за предварителната защита на подобен вид закононарушения. Като цяло от голяма важност е бравата на входната на врата. Разбира се, няма такава, която да не може да бъде преодоляна, само че времето, което се изисква за превъзмогването й би спомогнало вероятно за разкриването или прекратяване на закононарушението ", сподели още контрольор Марио Киричков.

Статистиката на Столична дирекция на вътрешните работи демонстрира, че до юни тази година записаните домови обири са 340. За същият интервал предходната година те са били 430. Разкритите обири през този интервал 2020г. са 18, а тази година те са едвам 8.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР