В разгара на летния сезон данните на МВР показват, че

...
В разгара на летния сезон данните на МВР показват, че
Коментари Харесай

Пътните инциденти зачестяват в първите дни на август

В разгара на летния сезон данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че за първите четири дни на август в произшествия са починали 9-ма души, а малко над 130 души са ранени. На този декор пътни специалисти упорстват за по-строг надзор върху гастарбайтерите, които минават през България.

От Пътна полиция към този момент регистрират засилен трафик към Турция и Гърция. Традиционно през летния сезон статистиката демонстрира нарастване на случаите точно с румънски и турски водачи. Най-често нарушаванията са свързани с погрешно изпреварване, защото задграничните водачи се стремят да карат в колона от по 2-3 автомобила.
Калоян Драганов,,,Пътна полиция " ГДНП: Апелираме към всички водачи да са извънредно деликатни към водачите на тези коли, тъй като чакаме отмалялост у тях, допускане на неточности. Да се движат на такава отдалеченост, да могат да позволен автомобил, който изпреварва, да се включи в колоната.
От Министерство на вътрешните работи признават, че санкциите се събират мъчно.

Калоян Драганов,,,Пътна полиция " ГДНП: След определяне на нарушаването и издаване на наказателно разпореждане, което се издава в деня на нарушаването също се изпраща до страната на нарушителя. - Тоест, тук няма по какъв начин да ги санкционирате? - Да.
Според специалисти контролът би трябвало да се затегне, а решение липсва към този момент близо 15 години. От Асоциацията на потърпевшите при произшествия оферират камерите на пътна полиция да се свържат с граничните пунктове. Така санкциите да се заплащат преди овакантяване на страната.

Владимир Тодоров, Асоциация на потърпевшите при произшествия: Представете си патрула на магистрална полиция, той би трябвало да го спре. Трябва да го заведе в районното, там би трябвало да намерят преводач, било румънски или турски. Трябва по-късно началника незабавно би трябвало да му издаде наказателно разпореждане, промяната на този пътен патрул отпътува.
Данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че от началото на годината на пътя са починали малко над 320 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР