В разгара на кризата в болницата в Добрич, която изнемогва

...
В разгара на кризата в болницата в Добрич, която изнемогва
Коментари Харесай

Здравният министър сменя директора на болницата в Добрич заради Covid-кризата

В разгара на рецесията в болничното заведение в Добрич, която изнемогва под напора от пациенти с ковид поради липса на медицински фрагменти, здравният министър Костадин Ангелов отиде на място и разгласи, че ще смени шефа на лечебното заведение доктор Светослав Байчев. Министърът е останал неудовлетворен от видяното в болничното заведение – разбъркване на потоците от заразни и други пациенти; допускане на хора без защитни средства в болничното заведение, обслужване на всички пациенти от един и същи личен състав, което спомага за разпространяване на епидемията. Ангелов сподели, че не всичко постоянно зависи от един човек и не желае да хвърля виновността напълно върху Байчев, само че счита, че организацията на работа в болничното заведение може да бъде усъвършенствана със промяна на управлението.

“Персоналът и пациентите са изложени на непотребен риск поради разбъркване на потоците в болничното заведение. Въпрос на мениджмънт и воля е ограничението на Covid-19 в Добрич и региона и назначението на медицински експерти, които да се грижат за болните с коронавирусна зараза. Бъдете сигурни, че ще направя всичко допустимо в най-скоро време да видите резултата от взетите през днешния ден решения за болничното заведение в Добрич “, увери Ангелов.

Ситуацията в болничното заведение

От края на предходната седмица болничното заведение бедства, а медицинският личен състав се оплаква, че изнемогва. Заради липса на инфекционисти и пулмолози болните от Covid-19 се лекуват във Второ вътрешно поделение от двама гастроенетеролози, които се оплакват, че нямат задоволително опит и желаят поддръжка – да бъде командирован експерт пулмолог от другаде. Преди 2 месеца инфекциозното поделение на болничното заведение затваря поради напускането на единствения инфекционист.

Досега трима пулмолози са работели във Вътрешното поделение на добричката болница. Единият е под домашна карантина откакто се е заразил с Covid-19, а другите двама са в болнични с други болести от началото на август. Във вътрешното поделение са били одобрявани по едно и също време позитивни, негативни и съмнителни за Covid пациенти и един и същи личен състав е обслюжвал тях и други заболели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР