В разгара на кризата с коронавируса главният държавен здравен инспектор

...
В разгара на кризата с коронавируса главният държавен здравен инспектор
Коментари Харесай

Главният здравен инспектор остана без заплата заради депутатите

В разгара на рецесията с ковид основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев остана без заплата. Това се разбра от думите на националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Причината за това, че Кунчев остава без заплащане, е изненадващо препоръчаното от ГЕРБ и признато късно нощес предложение министър председател, депутати министри да не получават заплати по време на изключителното състояние. Първоначалната концепция на ръководещата партия беше депутатските заплати да бъдат замразени на равнището от декември, само че часове след популистки спор и наддаване сред партиите в Народното събрание какъв брой доста да бъде орязването, от ГЕРБ надцакаха всички и предложиха хонорари да няма. Поправката не важи за президент, вицепрезидент и правосъдната власт, само че важи за членовете на политическите кабинети на министерствата. Прието бе спестените пари да отиват за разноски към ковид.

Именно подобен се води основният държавен здравен контрольор. Той е част от кабинета на здравния министър. Така в този момент заплатата, която е трябвало да получава Кунчев ще отива за битка с ковид, а с цел да има той заплащане останалите от щаба ще дават част от заплатите си.

Мутафчийски загатна за отнетата заплата във вторник при започване на постоянния бирфинг на щаба. Той насочи поздравленията си във връзка професионалния празник на медицинските служащи 7 април и обърна изключително внимание на тези, които са на първа линия в битката с коронавирса.

" В тази връзка обявихме и акция за събиране на помощи. Главният здравен контрольор остана без зплата. Така че ние ще отделим от нашите заплати, с цел да го компенсираме за неимоверните старания, които поставя ", сподели по-късно Мутафчийски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР