В разгара на кризата с епидемията от коронавирус местната власт

...
В разгара на кризата с епидемията от коронавирус местната власт
Коментари Харесай

Местната власт се чуди какво да прави с обществения транспорт

В разгара на рецесията с епидемията от ковид локалната власт в огромните градове в България афишира разнородни и даже противоречащи си ограничения за метаморфоза на публичния превоз за понижаване на заплахата от преместване на болестта. Най-много подозрения за ефикасността на подхванатите дейности има в Пловдив. Областният шеф Дани Каназирева, която е началник на спешния щаб, е съобщила за Plovdiv24.bg, че по решение на автобусните превозвачи градският превоз е минал на празнично разписание.  " Непрекъснато следим за ситуацията в сходство със отбрана живота на жителите, каквито са и чиновниците на градския превоз. Обстановката е изключителна и динамична, решения се взимат всеки ден с оглед ограничение разпространяването на вируса. От националния щаб са наложени ограничавания за бизнеса, както и във връзка с образованието, което допуска по-малко хора като пасажери. Нашият прелиминарен разбор демонстрира, че се чака понижен поток от пасажери поради ваканцията на учениците и решението на част от бизнеса за работа от у дома. Ако има скупчване на хора, превозвачите имат подготвеност да пуснат незабавно спомагателни рейсове ", се споделя в публично мнение на спешния щаб. Според живеещи в града обаче разреденото придвижване на рейсовете е причина за събиране на повече пасажери в транспортните средства и за нараснал риск от заразяване. 

Днес  Plovdiv24.bg  разгласява фрагменти от препълнени рейсове, в които хората сигурно не са указаното от здравните управляващи разстояние един от различен. " Безумие, полуда и идиотщина! Вижте какво се случва в рейсовете в Пловдив тази заран! ", написа в материала на локалното издание.

" Здравейте, ето това се случи с градския превоз в Пловдив след решението за съкращаване на рейсовете по време на зараза. Благодаря ви, Пловдив! ", написа постоянна читателка на електронната ни поща, като изпрати и фотография.  " Това е фотография от 16.03.2020 година в маршрутна линия 8 по трасето Маноле - Рогош - Скутаре - Пловдив. Струпването е повече от явно! Коментара оставям на вас ",е обяснил друг четец. 

Столична община към този момент разгласи прекъсване на нощните линии на градския превоз за интервала на изключителното състояние. Друга мярка е всички рейсове, тролейбуси и трамваи да не отварят първата си врата за предотвратяване на водачите, към които е увеличено и пространството без контакт с пасажерите. Изключени бяха бутоните за отваряне и затваряне на транспортните средства, както и за ръководство на сфетофарите. Най-много полемики обаче провокира решението на Фандъкова да забрани на ватманите и шофьорите да продават билети и да затвори част от пунктовете на Центъра за градска подвижност. Преди към месец ЦГМ демонтира и апаратите за продажба на билети в тролеите и трамваите. Хора от разнообразни квартали към този момент разясниха в обществените мрежи, че техните отговорности не разрешават работа от у дома и че общината затруднява неимоверно снабдяването им с документи за транспорт. 

Различни са решенията на огромните общини и във връзка с платените сини и зелени зони.  Кметовете на Плевен и Варна - Георг Спартански и Иван Портних оповестиха, че паркирането в центъра на техните градове стопира да бъде платено. Столичната община към този момент не планува сходна мярка. В Пловдив единствената смяна, обвързвана с платеното паркиране в синята зона, е, че за известно време няма да може да се купуват хартиени талончета за нея от чиновници на общината, а заплащането ще може да се прави посредством есемеси и на апарати за самотаксуване. В Бургас занапред ще вземат решение дали да отворят центъра за гратис прекъсване на коли. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР