В разгара на кампанията за изборите на 15 октомври австрийският

...
В разгара на кампанията за изборите на 15 октомври австрийският
Коментари Харесай

Австрия се отказа да слага антитерористични заграждения пред държавните институции

В разгара на акцията за изборите на 15 октомври австрийският канцлер заяви, че се отхвърля да строи защитни стени против атентати пред постройките на редица институции. Преди това управляващите понесоха голям брой рецензии поради нежеланието си да изградят сходни уреди в главните туристически зони, съобщи организация " Франс прес ".

" Защо за тях, а не за нас? " - обобщава стотици реакции от популацията от таблоида " Кронен цайтунг ". Подминавана до през днешния ден от ислямистките атентатори, Австрия - неутрална страна, не счита, че е предпочитана мишена; доктрината ѝ планува най-много " разузнаване " и " целеви ограничения ", а не толкоз материални защитни уреди.

Подновена след атентата с минибуса в Барселона през август, полемиката за слагане на бетонни блокчета на входовете за главните пешеходни зони и туристически обекти замря, откакто управляващите отхвърлиха тези " ограничения с плацебо резултат ".

През август обаче служащи започнаха да опасват входовете за офисите на федералния канцлер, президента и главните министерства в Австрия с 80-сантиметрова стена и това още веднъж наля масло в огъня.

Мярката бе незабавно атакувана от известния щемпел и крайнодясната " Партия на свободата ", която се надява да застане на втора позиция в страната след социалдемократите на канцлера Кристиан Керн, споделя Агенция Франс Прес.

Накрая ведомството на канцлера спря градежа на защитни уреди за 1.5 млн. евро към основни държавни институции и разгласи, че ще търси " различни " решения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР