В разгара на каквото и да е бедствие, било то

...
В разгара на каквото и да е бедствие, било то
Коментари Харесай

Google SOS Alert , коронавирусът, Световната здравна организация и за какво служи новата система на Google

В разгара на каквото и да е злополучие, било то естествено или вирусно, какъвто е случая с китайския ковид, в интернет все се намират хора, които бълват погрешна и подвеждаща информация.

В взаимозависимост от обстановката, сходни дейности биха могли да костват човешки животи и да попречват намесата на незабавни екипи и институции, които се пробват да работят по дадения проблем.

В този дух Гугъл неотдавна пусна нова система, посредством която подсигурява, че хората в мрежата, търсещи информация по отношение на ковид, няма да попаднат на неверни или подвеждащи данни.

Системата се назовава SOS Alert и е основана в съдействие със Световната здравна организация.

Когато потърсим информация за ковид в Гугъл, в горната част на екрана ни се появява надписът SOS Alert, което значи, че малко по-долу ще можем да намерим бързи линкове към страниците на СЗО.

В съответния случай в линковете можем да намерим достоверна информация за самия вирус, признаците му, по какъв начин да се предпазим от заразяване и лист с постоянно задавани въпроси.

SOS Alert системата ще се ползва и в други спешни моменти отсега нататък, като можем само да се надяваме да виждаме надписа в горната лява част на браузъра си оптимално рядко. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР